Početna Društvo ”IZNENADNI” NEDOSTATAK KVORUMA PONOVO OSUJETIO IZBOR DIREKTORA NOVSKOG „VODOVODA“

”IZNENADNI” NEDOSTATAK KVORUMA PONOVO OSUJETIO IZBOR DIREKTORA NOVSKOG „VODOVODA“

0

Odbor direktora „Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Herceg Novi ni danas nije raspravljao o kandidatima za izbor direktora, a samim tim ni donio odluku o tome ko će biti na čelu ovog transformisanog preduzeća.

Nakon što je usvojen finansijski izvještaj za 2013. godinu, čemu je prethodila kako saznajemo poprilično burna i duga rasprava, više nije bilo kvoruma za daljnji rad.
– Rasprava se odužila i bila je veoma detaljna, tako da su do početka rasprave o kandidatima ostala samo 4 člana Odbora direktora, a ostali su bili prinuđeni da napuste sastanak zbog obaveza koje su imali – rekao nam je predsjednik Odbora direktora Milan Kovačević, ne želeći da precizira koji članovi i iz kojih partija koalcije su u „ključnom” trenutku napustili sjednicu.
Iako od 4. aprila traju ”porođajne muke” u izboru izvršnog direktora, one se još ne privode kraju i sve su prilike da će se sve znati nakon izbora predsjednika opštine 8. maja, ako i do toga uopšte dođe.
Na insistiranje da nam Kovačević kaže kako je moglo doći do ovakvog epiloga sjednice, on nije imao komentar.
– Istrajavaću i dalje da posao privedemo kraju u zakonskom roku, a novi nastavak biće najvjerovatnije iza 10. maja – rekao je on.
Na drugoj strani, članovi Odbora direktora nisu imali ni dostavljeno mišljenje osnivača, odnosno Skupštine. Prema tvrdnji našeg sagovornika iz Odbora direktora to je bila njihova obaveza, kao i da direktorsko mjesto pripada po koalicionom dogovoru SNP-u.
– I da smo imali kvorum ne bismo mogli raspravljati bez tog izvještaja – tvrdi jedan od članova Odbora.
Prema saznanjima Radija Jadran, ipak, radi se o manipulaciji, kada je riječ o ovakvom stavu. Jer, Skupština tek nakon konačnog predloga kandidata za izbor direktora, daje mišljenje i nikakvo izjašnjavanje prije toga se ne očekuje, niti je to po zakonu – objašnjenje je koje smo dobili iz jedne od članica koalicije.
Iz PzP-a su nam potvrdili da oni i dalje ostaju principijelno pri ranije izrečenim stavovima da neće dati podršku Zoranu Šabanoviću, protiv koga psotoji i pravosnažna sudska presuda za zloupotrebu službenog položaja.
Osim Šabanovića na konkurs za direktora „Vodovoda” su se javili Savo Zarubica i Lazar Doklestić.
„Vodovod” je do sada isplatio 100.000 eura duga EPCG za utoršenu električnu energiju koji je iznosio 700.000 eura, kao i redovni račun za prošli mjesec. Prema riječima Kovačevića, redovno plaćaju račune, a kompletan dug će isplatiti do oktobra. Od privrede su od 1. do 28. aprila uspjeli da naplate 58.000 eura.
Radio Jadran je od 27. marta do 27. aprila na svom portalu sproveo anketu sa pitanjem ”Ko je kriv za katastrofalno stanje u hercegnovskom „Vodovodu”? Odgovore je dalo 516 posjetilaca portala i 45.3% smatra da za to odgvornost snosi sadašnji direktor Zoran Šabanović. Njih 40.7% ocjenjue da je krivac Opština, a 10.1.% dužnici Vodovoda, dok je 3.9% mišljenja da je za to ”neko drugi” kriv.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code