IZRAELSKE DIPLOMATE U KOTORU

IZRAELSKE DIPLOMATE U KOTORU

0
Podijeli

Izraelski-ambasador-i-konzulica-sa-Marijom-CatovicPredsjednica Kotora Marija Ćatović  primila je diplomatski delegaciju Izraela. Ambasador Izraela Žozef Levi i konzulica Sigalid Šej oduševljeni su Kotorom, njegovim kulturno-istorijskim nasljeđem i spremni su da sarađuju s Kotorom u oblasti kulture, ali i privrede, kazala je za Skala radio, Marija Ćatović.

Gradonačelnica Ćatović je obavijestila ambasadora i konzulicu Izraela o namjeri Jevrejske zajednice Crne Gore koja u Kotoru želi da otvori Arhiv u kome bi bila sakupljena dokumentacija iz Podgorice, Beograda i Tirane smatrajući da je Arhivu upravo mjesto u  Kotoru, multikulturalnom, multivjerskom i evropskom gradu.

Prva saradnja na kulturnom planu biće konkretizovana krajem maja kada će u crkvi Svetog Duha biti upriličen koncert umjetnika iz  Izraela.

Picerija i restoran

Posebno je značajna saradnja na privrednom planu, kazala je Ćatovićeva i podsjetila da su Izraelci kupili zemlju u Kavču gdje žele da grade poslovne objekte i šoping mol, što će doprinijeti mnogo bližoj i većoj saradnji između Izraela i Crne Gore.

Foto: Skala radio

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code