Izvadite fotografiju đeda ili babe iz podruma

Izvadite fotografiju đeda ili babe iz podruma

1
Podijeli

Jedan od najstarijih sportskih klubova u Crnoj Gori, PVK Jadran nastoji da upotpuni, 92 godine staru, arhivu kluba. Dosta toga je već sačuvano i ostaje kao dokaz i uspomena na stasavanje i uspjehe brojnih naraštaja plivača i vaterposlista Jadrana.

Međutim, sigurno je da mnogi Novljani, bivši Jadranaši i članovi njihovih porodica, prijatelji kluba, čuvaju negdje u svojim škrinjama i kolekcijama fotografije, značke, zastave i druga obilježja kluba.

Picerija i restoran

– Želja nam je da prikupimo što više uspomena na Jadran, kako bivših igrača, tako i drugih članova kluba i njihovih porodica, navijača i prijatelja. Mislim, prije svega, na stare fotografije, koje bi nam mogli poslati putem e-maila, ili se javiti na telefon da dođemo do svih koji ne žele da slike iznose iz porodičnih albuma da ih presnimimo – kaže nam predsjednik Skupštine PVK Jadran Carine, Boro Mračević.

Ovo je najaktuelniji momenat za prikupljanje foto dokumentacije, jer će u klubu uskoro raditi konačne foto albume. Zato žele da “probude” Novljane koji su vezani za Jadran i  koji imaju razne uspomene, plakete, pehare, značke, zastave, slike, da ih ustupe klubu.

–  Prihvatićemo sve i lijepo postaviti u klupske vitrine sa nazankom ko je vlasnik. Znam da mnogi imaju dosta fotografija dok su bili u Jadranu i sa Jadranom. Izvadite Novljani sliku đeda, ili babe, iz podruma – kaže u šali Mračević.

Svako ko želi da pomogne kompletiranju Jadranove arhive treba da se javi na telefon 069 044 946, e-mail pvkjadran@t-com.me ili putem zvanične Facebook stranice ili Instagrama kluba.

1 komentar

  1. Dobra inicijativa. Treba stvari sačuvati od zaborava. Kada sam obišao jadranovu trofejnu salu i vidio arhivu ostao sam bez teksta.

    26
    6

Ostavite komentar

*

code