JAČAJU VEZE KOTORA I SANTA BARBARE

JAČAJU VEZE KOTORA I SANTA BARBARE

95
0
Podijeli

schneider_i_catovic_jul_2012Kotor i Santa Barbara su destinacije u koje dolaze turisti iz cijelog svijeta i to je zajedničko ovim gradovima, ocijenila je gradonačelnica ovog kalifornijskog ljetovališta i univerzitetskog centra, Helen Šnajder, koja namjerava sedam dana da borvi u Kotoru. Ona će sa domaćinima podijeliti primjere dobre prakse iz oblasti turizma, posebno kulturnog.
– Takođe razgovaraćemo i o tome koliko i kako lokalna samouprava može da sarađuje sa malim preduzećima u cilju unaprijeđenja turizma, a zanima nas i da se povežemo sa ženama koje se bave nezavisnim biznisom i kako da unaprijedimo ekonomsku nezavisnost žena – kazala je Helen Šnajder, Mini-business.

Kotor i Santa Barbara kao gradovi pobratimi još 2009. godine uspostavili su saradnju u oblasti kulture, sporta, turizma i pomorstva.
Gradonačelnicu Sanata Barbare Kotor je očarao zadivljujućom arhitekturom pa kao i Santu Barbaru to ovaj grad čini privlačnim za turiste iz cijelog svijeta.
Ona navodi da je kao i većinu gradova u svijetu, i Santa Barbaru pogodila ekonomska kriza što je rezultiralo smanjenjem budžeta za brojne stavke.
Kotor i Santa Barbara do sada su sarađivali u projektu Kulinarske akademije u kojem su učestvovala djeca iz Zavoda za rehabilitaciju sluha i govora.
Predsjednica Kotora, Marija Ćatović, rekla je da se ubuduće nada značajnijim projektima. Ona je za koleginicu Šnajder i još pet  žena iz administracije grada, kao i za vaterpolo tim iz Santa Barbare, u hotelu Kataro u Starom gradu sinoć priredila prijem.

Picerija i restoran

Foto: Radio Kotor

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code