Jadran Carine i Arena Sport dogovorili prenose utakmica vaterpolo Lige Šampiona

Jadran Carine i Arena Sport dogovorili prenose utakmica vaterpolo Lige Šampiona

5
Podijeli

Kako u Crnoj Gori nije dostupna TV produkcija visokih tehničkih performansi, Jadran Carine je postigao dogovor sa poznatim sportskim kanalom Arena Sport TV o produkciji i emitovanju preostalih 6 utakmica Lige Šampiona, koje se igraju u Herceg Novom.

Takođe, u dogovoru i kordinaciji sa Arenom Sport, u toku su pregovori sa LEN-om i EBU oko uslova preuzimanja 6 preostalih gostujućih utakmica, kako bi svi mečevi bili dostupni na jednom mjestu svim ljubiteljima sporta i vaterpola, kazao je za Radio Jadran direktor kluba, Miloš Mračević.

Picerija i restoran

– Jako smo zadovolji dogovorom sa Arenom Sport, raduje nas činjenica da za naš klub i ovo takmičenje postoji interesovanje jedne tako jake sportske TV  kuće. Većinu sredstava ulaže sama Arena Sport. Nadam se da ćemo uspijeti zajedničkim snagama dogovoriti i prenose gostujućih utakmica, te na taj način zaokružiti cjelokupno takmičenje – kazao je Mračević.

Sve utakmice Jadrana Carine u Ligi šampiona u sezoni 2017/18 direktno će se emitovati na kanalu Arena Sport 1 i to u Crnoj Gori, Srbiji i BiH.

Na svakom prenosu iz Herceg Novog biće angažovana brojna TV ekipa, HD reportažna kola i SNG kola za slanje signala na satelit. Svi TV prenosi će počinjati 20 do 30 min pred početak same utakmice, uvodnim razgovorima na bazenu i najavama.

– Ovo je jedan dodatan vid promocije, prije svega Herceg Novog, jer će TV signal iz našeg grada biti uživo prenošen u tri države. Pri tom za svaku od utakmica vlada interesovanje TV kuća koje prate svoje klubove iz naše grupe Lige Šampiona. Već za prvu narednu utakmicu, sa Egerom, Mađarska TV kuća preuzima signal. Mislim da je jako malo, ili mogu slobodno reći nimalo događaja, kako sportskih tako i drugih u našem gradu, koji imaju takav medijski tretman i prenose se u više država. U sklopu utakmica imamo na raspolaganju i marketinški prostor na Areni Sport u tri države koji može biti inetresantan, prije svega za turističku prvredu, ali i za sve one koji imaju potrebu i žele se reklamirati u tri  države – navodi Mračević

Ovogodišnji format Lige Šampiona u vaterpolu je zahtjevniji nego ikada. 16 klubova završne faze podijeljeni su u dvije grupe, po 8 timova. Svaki klub će odigrati 7 utakmica kod kuće i 7 u gostima. Pored stogih kriterijuma brndiranja i pripreme bazena klubovi domaćini imaju obavezu produkcije utakmica u HD 16:9 formatu, sa minimalno 6 kamera, kompletnom statistikom i grafikom.

TV signal se podiže na stalet EBU (Evrovizija) te je dostupan svim zainteresovanim TV kućama za preuzimanje. Takođe utakmice se strimunu na internet platformu LEN-e i EBU te je na taj način dostupniji.

Prva naredna utakmica Lige Šampiona Jadranaše već očekuje iduće sedmice, tačnije u srijedu, 29. novembra kada u Herceg Novom gostuje ekipa mađarskog Egera od 18:15h u III kolu.

 

4. kolo. 08.12.2017. –   Steaua Bukurešt (ROU) – Jadran Carine

5. kolo. 20.12.2017. – Jadran Carine – Pro Recco (ITA)

6. kolo. 13.01.2018. –  Jadran Carine – Szolnoki (HUN)

7. kolo. 23.01.2018. –   Sabadel (ESP) – Jadran Carine

8. kolo. 07.02.2018. – Jadran Carine – Sabadel (ESP)

9. kolo. 28.02.2018. – Szolnoki (HUN) – Jadran Carine

10. kolo. 14.03.2018. – Pro Recco (ITA) – Jadran Carine

11. kolo. 31.03.2018. – Jadran Carine – Steaua Bukurešt (ROU)

12. kolo. 18.04.2018. – Eger (HUN) – Jadran Carine

13. kolo. 28.04.2018. – Jadran Carine – Alphen Holandija (NED)

14. kolo. 09.05.2018. – Špandau Berlin (GER) – Jadran Carine

5 Komentari

 1. Odlučna vijest. Sada ću moći u NS sve da pratim. Bravo Gojkovicu za igru.
  A vi moji dragi Novljani malo više pozitivni budite.

 2. Fala bogu da ćemo konačno imati pravu sliku a ne onaj jad na RTCG. Bravo za Jadran.
  Pitanje za Presa: Koji to klubovi? Možda Jug, Pro Reco, Partizan, Dinamo Moskva, Bresa, Barceloneta, Hanover, Solnok, OSC, Steaua…. koliko vidim svi su u Ligi Šampiona.

  8
  2
 3. Da nije jadrana dalje od kamenara i sitnice se Herceg Novi ne bi ni pomenuo. Ko je upućen u ove stvari jasno mu je da je ovo ozbiljna stvar i velika promocija.

  13
  3

Ostavite komentar

*

code