Jadran Carine otputovao za Holandiju po nove bodove u Ligi šampiona

Jadran Carine otputovao za Holandiju po nove bodove u Ligi šampiona

0
Podijeli

Vaterpolisti Jadrana Carine u 2. kolu Lige šampiona sastaće se sjutra sa relativno nepoznatom ekipom AZC Alphen iz Holandije.

Holandska ekipa je novajlija u Ligi Šampiona. Plasman u najelitnije evropsko takmičenje ostvarila je dobijanjem wild carda-a. Ekipa je malo poznata s obzirom da je sastavljena kupovim inostranih igrača tokom predhodnog ljeta.

Picerija i restoran

U prvom kolu pretrpjela je ubjedljiv poraz na gostovanju ekipi Pro Recca u Italiji, rezultat je bio 19:1. Jadranaši su u prvom kolu, u maestralnoj utakmici kod kuće savladali njemačkog Špandaua.

Trener Jadrana, Vladao Gojković, ipak, oprezno prilazi utakmici u Holandiji, jer, kako je kazao Holanđani u Italiji nisu bili kompletni, a i Pro Recco je ekipa koju krasi izuzetan kvalitet.

– Nije mjerodavno da uzimamo nešto iz tog meča, Pro Recco je najbolja ekipa u Evropi. Pripremamo se na osnovu materijala skupljenog iz holandskog prvenstva. Vjerujem iskreno da smo u ovom momentu bolja ekipa i da ako bi pružili ono što možemo, trebalo bi da osvojimo nove bodove – kazao je on.

Jadran Carine u Aalphenu će nastupiti u standardnom sastavu Slaven Kandić, Aleksa Ukropina, Vlado Popadić, Dimitrije Kriještorac, Dušan Banićević, Danill Merkulov, Bojan Baničević, Filip Gardašević, Đuro Radović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Marko Petković i Petar Tešanović. Trener, Valdimir Gojković.

Ekipa je za Holandiju otputovala rano jutros sa Aerodroma Ćilipi. Gojković je zadovoljan konekcijom Dubrovnik-Zagreb-Asmterdam, jer je Aplhen na samo 50km od tog holadnskog grada. Očekuju da će imati vremena za popodnveni trening i pripreme pred meč, koji je na programu u sjutra u 20:30 časova. Direktan prenos možete pratiti na linku LEN live strima: www.dailymotion.com/video/x64z17y

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code