Jadran Carine protiv francuskog Marseja i Šćepa traži prolaz u Ligu šampiona

Jadran Carine protiv francuskog Marseja i Šćepa traži prolaz u Ligu šampiona

1
Podijeli

Vaterpolisti Jadrana Carine, nakon poraza u Dubrovniku od ekipe Juga u Triglav regionalnoj ligi, nastavljaju put ka Ligi šampiona, gdje će se u doigravanju za učešće u najelitnijem evropskom takmičenju sastati sa francuskim Marsejem.

Trener Novljana, Vladimir Gojković kazao je za Radio Jadran da je u utakmici u Dubrovniku Jug bio apsolutni favorit, ali je taj meč pokazao neke dobre i neke loše stvari u ekipi, posebno posljednja dionica u kojoj su naši momci primili 3 gola pri aktivnom rezultatu 4:3.

Picerija i restoran

– Okrenuti smo već onome što nas čeka i za to se pripremamo. Idemo u Marsej. To je dobra ekipa. Znamo koliko stranaca imaju. Nećemo da prijetimo, ali vjerujemo da možemo dobro da igramo sa njima. Počeli smo pripreme za taj dvomeč, jer je odmah poslije 4 dana revanš. Moći ćemo više da kažemo poslije prve utakmice, ali vjerujemo da imamo svoje šanse – objašnjava Gojković.

Trener Jadrana mišljenja je da je biviši golman ekipe sa Škvera, Miloš Šćepanović, najjača karika francuskog tima i čovjek koji im daje najveći balans, a ništa manje važan je i njihov novi igrač, a bivši član Budve, Bogdan Đurđić.

– Imaju izuzetan par centara, drugog centra francuske reprezentacije i kanadskog centra Di Karija, koji je izuzetno dominantan, hrvatskog reprezentativca sa Svjetskog prvenstva, još dva Srbina, tako da imamo dosta igrača o kojima treba povesti računa – navodi Gojković.

U Marsej su sinoć otputovali: Kandić Slaven, Ukropina Aleksa, Popadić Vlado, Kriještorac Dimitrije, Banićević Dušan, Merkulov Danill, Baničević Bojan, Gardašević Filip, Radović Đuro, Spaić Vladan, Drašković Dragan, Petković Marko i Tešanović Petar.

Revanš utakmica je odmah za četri dana, u srijedu 18.10.2017. u Herceg Novom, na zimskom bazenu Instituta Igalo, u 19:00h.

Bolja ekipa iz ovog dvomeča stiče parvo nastupa u završnoj fazi Lige Šampiona, gdje će u grupi od 8 ekipa igrati 14 utakmica (7 kod kuće, 7 u gostima), dok druga ekipa nastavlja takmičenje u četvrtfinalu Euro Kupa, gdje će žrijebom dobiti novog protivnika.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code