Početna Sport JADRAN ŽELI I MOŽE VIŠE OD OSAM NAJBOLJIH U EVROPI

JADRAN ŽELI I MOŽE VIŠE OD OSAM NAJBOLJIH U EVROPI

0

JADRAN5aNakon uspjeha u Marseju i ulaska u osam najboljih Evro lige hercegnovski Jadran u Dubrovniku sparinguje sa Jugom i čeka na žrijeb u Rimu, koji će im odlučiti daljnu sudbinu.

Jadranašima ne može dopasti Proreko i to je odlično, ali zato mogu dva hrvatska i jedan mađaraski tim – Jug, Primorje, ili Seged.

Dubrovčani nisu nepoznanica i skor sa njima u korist je Novljana, no gospari, kao i Đenovljani nemaju ni jedan poraz u Evroligi i igraju odlično i vrlo motivisano i od početka je jasno da su među favoritima.

Tijesan poraz u Igalu protiv riječkog Primorja u utakmici u kojoj su gosti većinom vodili, pokazuje da bi i tu mogli tražiti prolaz.

Ipak, trener Jadrana Ivica Tucak priželjkuje Seged.

– Više nam Mađari odgovoraju za igru nego hrvatski timovi. Seged na papiru nema neka zvučna imena, ali činjenica da su dva puta pobjedlili beogradski Partizan dosta govori. Ali, ako im nametnemo neku svoju igru u kojoj ćemo zaustaviti njihovu agresivnost, brzo plivanje i brze šuteve, možemo ih doveti do toga da idu ’’glavom kroz zid’’ i ja tu vidim šansu za nas – objašnjava Tucak.

On dodaje da treniraju sa Jugom u Dubrovniku do žrijeba koji je u petak 2. marta i „ako dobijemo njih za protivnike, ostajemo ovdje, a ako to bude neko drugi, imamo drugi plan. Pokušaćemo da u Igalo dovedemo Proreko i da sa njima odigramo par trening utakmica, jer zaista se ozbiljno pripremam za ono što nas čeka’’.

– Želimo i možemo učiniti i taj korak dalje i ostvariti plasman na F4 Evro lige – zaključuje Ivica Tucak.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code