Početna Naslovna Jadran Carine i naredne sezone u Ligi šampiona

Jadran Carine i naredne sezone u Ligi šampiona

0

Uprkos mnogim problemima, koje je izazvala kriza sa virusom Covid 19, uprava hercegnovskog Jadrana Carine odlučila je da potvrdi učešće kluba u Ligi Šampiona za narednu sezonu i time sačuvala wild card status.

Finansijska situacija u klubu nije dobra, ali razvoj mladih igrača poniklih u Jadranu, reprezentativaca Crne Gore nema alternativu.

„Iako se susrećemo sa velikim problemima finansijske prirode odlučili smo se za ovaj potez, koji nosi i svoj rizik, ne želimo da zaustavmo jedan proces razvoja mladih igrača i ekipe koju imamo. Obratili smo se nadležnim institucijama: Ministarstvu sporta, vaterpolo Savezu i Olimpijskom komitetu za pomoć i podršku, očekujemo njihove pozitivne reakcije jer ovo je i pitanje reprezentacije Crne Gore, ne smijemo mlade reprezentativce ostaviti bez pravog takmičenja, u sezoni kada se borimo za učešće na Olimpijskim igrama. Igranje regionalne lige je upitno i kako sada stoje stvari neće je biti u dosadašnjem formatu i to je veliki problem za klubove iz Crne Gore. To je još jedan od razloga zbog čega smo se odlučili na ovu odluku“ – kazao je predsjednik kluba dr Đuro Marić.

Sezonu 2019/20 Novljani su bila nadomak F8 turnira, kada je takmičenje prekinuto zbog pandemije korona virusa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code