Početna Sport Jadran kreće u odbranu titule prvaka Crne Gore na Škveru

Jadran kreće u odbranu titule prvaka Crne Gore na Škveru

0

Vaterpolisti Jadrana Carine završili su final four Regionalne lige na trećoj poziciji. Izabranici Vladimira Gojkovića u ligaškom dijelu takmičenja odigrali su 18 utakmica, upisali 15 pobjeda i tri poraza. Jadran je sa druge pozicije (45 bodova) krenuo u pohod na osvajanje trofeja, ali je dubrovački Jug bio težak rival. Novljanima sada ostaje odbrana titule prvaka Crne Gore, sa bazne na Škveru.

Put do 15. titule prvaka države, a uzastopne šeste, pokušaće da im oteža VK Budva. Finale prvenstva igra se na tri dobijene utakmice. Prva je zakazana za 24. april u 18:30 časova u Herceg Novom, na Škveru, druga tri dana kasnije u Budvi, a treća 1. maja na Škveru, takođe u 18:30 časova.

Ukoliko jedna od ekipa ne budu maksimalna u prve tri utakmice, naredne dvije odlučujuće planirane su za  4. i 8. maj.

Pored 14 trofeja osvajača Kupa Crne Gore, Novljani imaju zavidnu „arhivu“ titula prvaka države, a sve je počelo od 1958. i 1959. godine, za vrijeme SFRJ. Bili su Jadranaši nezaustavljivi od 2003. do 2006. godine kada su bili najbolji u Srbiji i Crnoj Gori. Zatim je Jadran od 2009. godine nepobjediv u ovom takmičenju, a VK Budva ima težak zadatak pred sobom.

Nema sumnje da će velikan sa Škvera iskoristiti prednost domaćeg terena i sa „igračem više“, publikom, pokušati da dođe do još jednog trofeja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code