“JADRAN” NA “SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE” BEZ USPJEHA

“JADRAN” NA “SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE” BEZ USPJEHA

153
0
Podijeli

sarajevo turnir 2013U Sarajevu se danas završava 5-ti vaterpolo turnir „Sarajevo champions challenge”, na kojem su učestvovali Crvena Zvezda Beograd – aktuelni evropski prvak, Jadran Herceg Novi – osvajač Jadranske lige dva puta, viceprvak Evrope, prvak SFR Jugoslavije dva puta, Jadran Split – dvostruki evropski prvak, prvak SFRJ devet puta, prvak Mediterana dva puta, Galatasaray Istanbul – učesnik četvrtfinala Evro lige 2012./13. i osvajač Turske lige 24 puta.
Jadranaši su dva puta osvajali turnir 2010. i 2012, ali ovoga puta nisu imali previše sreće tako da su pretrpjeli tri poraza od imenjaka iz Splita 13:8 (3:3, 4:1, 4:2, 2:2 ) i beogradske Crvene Zvezde 12:8 (2:1, 4:2, 2:2, 4:3).

Jadran je u jutorošnjem meču izgubio i od Galatasaraya 10:6 (4:1,1:1,2:2,3:2) u kome je na ovom turniru debitovao do jučerašnji golman Jadrana, Miloš Šćepanović.
Popularni Šćepo proglašen je za najboljeg golmana turnira i zaista je bi sjajan na golu novog tima – kazao je iz Sarajeva za naš radio sportski direktor Jadrana, Miloš Mračević.
Inače, za Jadranaše sezona počinje već naredne subote, u Jadranskoj ligi .Ove godine biće to tim u znatno podmalđenom sastavu, a pored mlađih igrača trener Gojković će imati na raspolaganju nekoliko iskusnijih igrača koji će mladima pomoći da se bore u narednoj sezoni. U ekipu se vratio Luka Sekulić nakon jednogodišnjeg ugovora sa italijanskim Boljaskom, a iz Turske je stigao i Blagoje Ivović. Na Škveru je ove sezone i nekadašnji bek Jadrana Splićanin, Željko Kovačić, koji je prethodnu sezonu igrao u Francuskoj. U ekipi će biti i dva mlada talentovana gruzijska igrača Alexander Bitadze i Jakhaia Khvicha.
Jadran će ove sezone pored domaćeg Prvenstva i Kupa, nastupiti i u Evro kupu i Jadranskoj ligi. Prva dva meča igraće u bazenu u Igalu, 28. septembra u subotu dočekaće spiltski Jadran, 5.oktobra OVK Pošk, dok će treći meč biti prvo gostovanje i to dubrovačkom Jugu, 16.oktobra.

Picerija i restoran

FOTO: Klix.ba

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code