Početna Sport Jadran na startu Lige šampiona protiv Juga, uz podršku sa tribina

Jadran na startu Lige šampiona protiv Juga, uz podršku sa tribina

0

Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana Carine sjutra igraju prvo kolo Lige šampiona u Herceg Novom, u bazenu Instituta Igalo, u 19 časova, protiv dubrovačkog Juga. Trener Petar Radanović se nada da će utamica opravdati sva očekivanja.

„Nadam se da će kvalitet igre biti na niovu i da ćemo uspjeti da pružimo pravu partiju na domaćem bazenu, uz pomoć publike. Nadamo se da ćemo parirati Jugu na pravi način“, poručio je Radanović.

Vladan Spaić smatra da je Jadran spreman za Jug, te poziva Novljane da dođu i budu „igrač više“.

„Očekuje nas veoma teška utamica protiv Juga, međutim, mislim da smo maksimalno spremni i pokušaćemo da pružimo jak otpor. Podrška navijača će nam puno značiti za ovaj meč“, rekao je Spaić.

Podsjećanja radi, izabranici Petra Radanovića prije tri dana odigrali su utakmicu trećeg kola A1 Regionalne vaterpolo lige i upisali poraz od domaćina Juga (6:9).

Izazovna grupa A

Jadran je za protivnike dobio, nakon kvalifikacija, ruski Sintez Kazan i splitski Jadran čime je kompletirana grupa A (Atletic Barceloneta, Olympiacos Piraeus, Jadran Carine, Szolnoki Dozsa, Jadran Split,  Spandau, Jug Dubrovnik i Sintez Kazan).

Radanović je dodao da je težina i zahtjevnost grupe motiv više za Jadranaše da naprave što bolje rezultate i daju svoj maksimum.

Drugo kolo Lige šampiona za Novljane zakazano je za 18. oktobar, kada će snage odmjeriti protiv Solnoka, a prije toga odigraće četvrto kolo Regionalne lige sa ekipom zagrebačke Mladosti.

LEN Wild Card

Početkom ljeta ekipa sa Škvera dobila je poziv za „Wild Card-a“ za Ligu šampiona, za naredne tri takmičarske sezone, Evropske Asocijacije vodenih sportova (LEN).

Ovim se Jadran Carine svrstava među 12 elitnih klubova iz devet evropskih država, koji su konstantnim rezultatima, nastupom u evropskim klupskim takmičenjima i organizacijom kluba, zavrijedili ovaj status.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code