Početna Sport Jadran od sjutra na turniru Regionalne lige

Jadran od sjutra na turniru Regionalne lige

0
Cilj ekipe Jadrana na polufinalnom turniru Regionalne vatrepolo lige koji sjutra počinje u Dubrovniku je plasman na završni turnir, poručio je kapiten ekipe, Marko Petković.
Jadran će od četvrtka do nedjelje odigrati 5 utakmica. Turnir „otvaraju“ duelom sa domaćinom, ekipom Juga. Osim Juga, Jadran će igrati sa Primorcem, Radničkim, Solarisom i Budvom.

Dio ekipe putuje u Dubrovnik nakon nastupa u Debrecinu sa reprezentacijom:

„Turnir je dosta jak jer igramo i sa domaćinom i svakako neće biti lako jer smo neki dosta potrošeni nakon Debrecina. Očekujem jak turnir i nekoliko jako dobrih utakmica. Idemo da damo sve od sebe i izborimo plasman na završni turnir“, poručio je Petković.

Regionalna vaterpolo liga u sezoni 2020./21. igraće se, kako je ranije odlučeno, po modifikovanom sastavu, odnosno ligaškim turnirima. Razlog je pandemija korona virusa. U grupi A, čije će utakmice biti igrane u Beogradu, nastupaju: Mladost Zagreb, Jadran Split, Crvena zvezda Beograd, Šabac, Mornar BS Split i Partizan Beograd ili Primorje EB Rijeka.

U grupi B, čije će utakmice biti igrane u Gružu, nastupaju: Jug Adriatic osiguranje Dubrovnik, Jadran Herceg Novi, Budva, Primorac, Radnički Kragujevac i Solaris Šibenik.

Dva prvoplasirana sastava iz svake ekipe stiču pravo nastupa na završnom turniru četiri najbolje ekipe, a turnir će se igrati u Zagrebu, 26. i 27. marta. Polufinalne parove činiće: A1 – B2 i B1 – A2, saopšteno je na sajtu Regionalne lige.

Utakmica između Juga i Jadrana najavljena je za sjutra u 17 h.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code