Početna Sport Jadran odluku o Ligi šampiona donosi do 1. jula

Jadran odluku o Ligi šampiona donosi do 1. jula

1

Jadran Carine je jedini vaterpolo klub iz Crne Gore koji je u protekloj (2019/20) takmičarskoj sezoni učestvovao u Evropskim klupskim takmičenjima i to u onom najelitnijem – Ligi Šampiona. Svojim postignutim rezultatitma u protekle četri godine od koje je dvije godine igrao završnu fazu Lige šampiona, a dvije godine polufinale i finale Euro Kupa, klub je od strane LEN-e zaslužio pozivnicu za Wildcard Lige Šampiona kao jedan od deset klubova na 3 godine, dok su ostala dva klub, sa prošlogodišnjom wildcardom dobili pozivnicu na samo jednu sezonu.

Foto: Miloš Samardžić / PVK Jadran

Uslijed prekida takmičarske sezone 2019/20 i novonastale situacije vezane za Covid 19, LEN-a je donijela odluku o izmijenjnom formatu Lige Šampiona za narednu 2020/21 takmičarsku sezonu. Sezona će se igrati sa 12 umjesto 16 klubova kako je to bio slučaj proteklih sezona, od čega će biti 10 wild card timova i dva tima iz kvalifikacija.

U klubu smatraju da novonastala kriza prouzrokovana pandemijom Covid 19 virusa, kako u svim segmentima društva tako i u sportu uzima svoj danak. Nastala šteta prekidom i ne odigravanjem završnice sezone kao i rezanjem budžeta, otkazivanjem sponzorstava, te smanjenim prihodima klubova prouzrokuju nove finansijske probleme za klubove, posebno one koji dolaze iz gradova čije je osnovni prihod baziran na prihodu od turizma.

„Kako je LEN-a objavila 9 od 10 wild card timova za narednu sezonu, čeka se odluka našeg kluba o učešću u navedom takmičenju ili vraćanju wild carda, jer mi smo taj deseti klub. U posljednjih mjesec dana u intezivnoj smo komunikaciji sa predstavnicima LEN-e oko naredne takmičarske sezone, kao jedan od deset wildcard timova konsultovani smo o svim opcijama za narednu sezonu i dat nam je rok do 1. jula da se odlučimo. Naša želja je Liga Šampiona, zbog toga smo i uzeli wildcard na 3 godine, međutim finansiska situacija je jako loša, sa svih strana samo dolaze informacije o smanjenju budžeta i poteškoćama u ispunjavanju obaveza. Predhodna sezona u kojoj smo jako puno uložeili u ekipu i takmičenja je prekinuta i nismo imali priliku da ostvarimo zacrtane ciljeve, a bili smo i na pragu učešća na finalnom turniru Lige Šampiona koji je otkazan, tako da je na neki način sve što je uloženo palo u vodu. U prethodnom periodu bili smo primorani da revidiramo ekipu za narednu seznu, da ne produžimo saradnju sa igračima koji su bili u planu. Vidimo da je nakon pandemije i svega što je prouzrokovala jako teško očekivati realizaciju zacrtanih trogodišnjih ciljeva, ali ne smijemo ni od svega odustati. U ovom trenutku nemamo izvijesnih sredstava za Ligu Šampiona. U svakom slučaju ukoliko ne bude Liga Šampiona tražićemo učešće u Euro Kup-u kako bi nastavili kontinuitet međunarodnih takmičenja“ – rekao je direktor kluba je Miloš Mračević.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code