JADRAN SE RASIPA ZBOG DUGA OD POLA MILONA EURA

JADRAN SE RASIPA ZBOG DUGA OD POLA MILONA EURA

0
Podijeli

JADRAN2Uprava PVK Jadran upalila je sve alarme kako bi prevazišla izuzetno tešku finansijsku situacija u ovom klubu.

Dugovanja u posljednje tri godine, od kada nemaju generalnog sponzora, dosegla su pola milona eura.

Picerija i restoran

– Sa problemima su upoznati svi od premijera Igora Lukšića, resornog ministarstva, Olimpijskog komiteta, kao i svi lokalni čelnici koji bi mogli pomoći – rekao je za Radio Jadran sportski direktor, Miloš Mračević. Ekstremnim naporima uprava kluba nastoji da izađe iz ove situacije u koju nismo ušli preko noći, pa se iz nje tako neće ni izaći –objašnjava Mračević, koji se nada da će sve biti jasnije i možda bolje za nekih mjesesc.

– Uskoro očekujemo da Vlada formira Fond za pomoć crnogorskom sportu, olimpijcima, kao i klubovima, što bi donekle moglo biti rješenje koje nestrpljivo čekamo u ovom klubu. Iniciraćemo i sazivanje lokalnog parlamenta sa smo jednom tačkom dnevnog reda, a to je stanje u Jadranu – najvio je Mračević.

On smatra da zajedno država i grad moraju da shvate da je vaterpolo u Crnoj Gori i najprioritetniji i najtrofejniji sport u koji se mora ulagati. Zato Mračević vjeruje da će se situacija uskoro stabilizovati kako bi klub mogao da nastavi sa radaom.

I dok se čeka ko će pomoći i ko će napraviti plan šta i kako dalje, prvi tim Jadrana se rasipa.

Gavril Subotić je otišao u beogradski Partizan, nisu više tu ni Danijel Premuš i Marin Beltrame. Ukoliko s finansijama ne bude bolje  u doglednom vremenu odlazak najavljuje i Luka Sekulić, a nezvanično o tome razmišlja i Ivan Krizman.

Mračević kaže da je većini igrača istekao ugovor, pa da će sve dalje zavisiti od finansija da li će sa nekima i produžiti saradnju.

On i dalje tvrdi da nije završena priča s mladim Subotićem.

– Mi se zaista trudimo da ga zadržimo ili da barem, ako ode, ode na način koji će odgovarati i nama, kao i klubu u koji odlazi.

I pored duga od pola miliona eura, uprava se, kako kaže Mračević, nije ponašala neodgovorno.

– Smanjili smo sve troškove na najmanju moguću mjeru, okrenuli smo se domaćim igračima, što ćemo i dalje činiti, kaže on -ali i svi drugi moraju shaviti koliko Jadran znači gradu i državi.

Rješenje se moralo naći još juče, no na Škveru imaju i dalje optimizma da će i iz ove, izgleda najteže (finansijske) utakmice koju igraju, izaći kao pobjednici.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code