Jadran uručio najveće priznanje kluba Borisu Čukvasu

Jadran uručio najveće priznanje kluba Borisu Čukvasu

4
Podijeli

Vaterpolo plivački klub Jadran Carine, sa Škvera, nikada ne zaboravlja one koji su ispisali istoriju kluba zlatnim slovima. Na sjednici Skupštine kluba, održanoj 29. oktobra 2018. godine, donijeta je odluka o dodjeli najvećeg priznaja Jadrana Carine, “Počasni član kluba”.

Priznanja su uručena 26. decembra prošle godine, a Borisu Čukvasu, koji tada nije bio u Herceg Novom, predsjednik Skupštine kluba, Boro Mračević uručio je priznanje u Beogradu.

Picerija i restoran

Čukvas je istakao da mu je mnogo drago zbog priznanja.
“Prije svega, znam šta je Jadran meni bio od moje jedanaeste godine kada sam došao na Škver i svjestan sam toga šta sam ja bio Jadranu”, rekao je Čukvas.

Dodao je da mu priznanje znači puno.
“Škver i Jadran su za mene bili i ostali nešto najljepše u životu. Mladost sam proveo tamo, to su najljepše uspomene”, zaključio je Čukvas.

Kao igrač Jadrana bio je registrovan od 2. juna 1949. godine. U beogradski Partizan je prešao 1960. godine. Bio je trener i igrač Partizana od 1961. do 1967. Sa “crno bijelima” osvojio je četiri titule prvaka Evrope. Nakon toga, bio je i dvije godine selektor reprezentacije Jugoslavije. Jedan od najboljih bekova Jadrana i reprezentacije Jugoslavije životni put vezao je za turizam.

Čukvas je sa Jadranom ostvario značajne rezultate. Učestvovao je i na zimskom prvenstvu 1959. godine i odigrao četiri utakmice, postigao dva gola. Zatim je godinu kasnije odigrao sedam utakmica i upisao pet golova.

Na državnim prvenstvima, za Jadranaše, odigrao je ukupno deset sezona, 102 utamice na kojima je postigao ukupno 57 golova. Tokom prvenstva 1951. godine, odigrao sedam utakmica i postigao dva gola. I 1952. godine odigrao je sedam utakmica u kapici Jadranovih boja, i upisao pet golova. Godine 1953. Čukvas je odigrao deset utakmica za tim sa Škvera i postigao tri gola, a 1954. Upisao je 14 utakmica i pet golova. Godinu kasnije zaplivao je za Jadran na 14 utakmica i tri puta bio precizan za pogodak. I 1956. Bio je dio vaterpolo tima Novljana na dreset utakmica, upisao je tri gola. Čukvas je 1957. godine za Jadran odigrao deset utakmica i bo precizan sa šest golova. Na deset utakmica postigao je 11 golova 1958, a naredne godine odigrao je deset utakmica i upisao devet golova. I 1960. godine, na državnom prvenstvu, odigrao je deset utakmica za Jadranaše i postigo sedam golova.

Titule državnog prvaka Čukvas je osvojio sa Jadranom 1958. i 1959. godine. U svojoj bogatoj vaterpolo istoriji ima upisan osvojeni Prvi zimski vaterpolo KUP FNRJ 1959. godine.
Sa reprzenatcijom Jugoslavije učetsvovao je na Evropskom prvenstvu 1958. i 1962. godine. Četvrto mjesto zauzeo je sa reprezentacijom na Olimpijskim igrama, u Rimu, 1960. godine. Takođe, bio je učesnik i Mediteranskih igara 1959. i 1963. godine, kao i na Univerzijadi 1957. i 1961. godine.

4 Komentari

 1. Sjećam se da sam kao dijete početkom šezdesetih išao na noćne utakmice “Jadrana”. Kada se igralo protiv “Partizana” novska publika je gromoglasno skandirala: “POPE PRODANI-POPE PRODANI…”

  10
  1
 2. Postovani Anonimouse,
  Ugledacu se na Vas pa se necu ni ja predstavljati.Moram Vam reci da se cine konkretni koraci da se veliko klupsko priznanje uruci i prof.Siljku.On je nazalost ozbiljno bolestan,tesko se krece i jos teze komunicira,tako da ako se to do sad nije desilo desice se vrlo brzo.Raspitacu se i nekom zgodnom prilikom cu Vam to i saopstiti.Sigurni budite da ovaj klub ne zaboravlja svoje velikane.Koliko cujem po gradu spremaju se jos neke akcije koje ce potvrditi sve ovo o cemu mi sad polemisemo.Jos jednom ce se nas klub predstaviti u punom sjaju.

  2
  3
 3. Redovno, kao stari Novljanin, pratim što se radi u ” Jadranu” i sa ” Jadranom”. Jedan sam od onih koji smatraju da je taj ružni prirepak ” Carine” nedostojan ” Jadranu”. No, drugi je razlog mog pisanja. Pitam upravu ” Jadrana” kada su komunicrali velikog vaterpolistu, člana ” Jadrana”, velikog profesora i naučnika u Americi Dragoslava Šiljka? Velika je sramota na rukovodstvu ” Jadrana” ako nijesu kontaktirali dr. prof. Šiljka. Jeste da je on star čovjek ( godinu stariji od Čukvasa) , ali nikada ne treba zaboraviti da je on sa pok. Muškatirovićem dolazio iz Beograda da brani boje ” Jadrana”.

  14
  1

Ostavite komentar

*

code