Jadran zaslužio najviše priznanja za sportske uspjehe u prošloj godini, Đuro Radović...

Jadran zaslužio najviše priznanja za sportske uspjehe u prošloj godini, Đuro Radović najbolji sportista

4
Podijeli

Vaterpolista PVK Jadran Carine i reprezentativac Crne Gore Đuro Radović proglašen je za najboljeg sportistu Herceg Novog u 2018. godini, Najuspješniji sportski kolektiv Herceg Novog je PVК Jadran Carine, a njegov šef stručnog štaba i selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković najuspješniji je trener.

Odluku su donijeli sportski novinari grada i predstavnik Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi, Darko Klasić.

Picerija i restoran

Sa reprezentacijom Crne Gore Radović je osvojio Svjetsku ligu u Budimpešti, dobitnik je bronzane na Mediteranskim igrama, kao i srebrne medalje na juniorskom prvenstvu Evrope. Sa Jadranom je osvojio titulu Crne Gore i nacionalni Кup. U Ligi šampiona i Evropa Кupu, kao i Regionalnoj ligi pružao je odlične partije.

Kako je za Radio Jadran kazao najbolji sportista Herceg Novog, velika je čast nositi tu titulu u godini koja je bila izuzetno naporna, ali veoma uspješna.

Radović otkriva da je recept za najboljeg naporan rad, posvećenost i veliko odricanje, a motivacija uspjeh pojedinih profesionalnoh sportista:

– Volim u slobodno vrijeme da čitam intervijue nekih legendarnih sportista, ne samo vaterpolista nego i košarkaša. Volim da čitam o Majklu Džordanu, postoje u tome neki recepti za uspjeh – ističe on.

Prvi kontakt sa bazenom Đuro Radović imao je već sa 4 i po godine, kada je, poput većine vaterpolista, počeo da trenira plivanje. Sa 8 otac ga je upisao na vaterolo, kod trenera Vasa Ćukovića.

Jadranova škola potvrđuje dominaciju

Prema riječima Vladimira Gojkovića posebna privilegija je dobiti priznanje rodnog grada, u kojem i dalje živi i radi.

– Treba da se zahvalim igračima i upravi kluba, saradnicima, jer vaterpolo je kolektivni sport i zajednički posao svih nas. Jadran je imao jednu fantastičnu kalendarsku godinu, gdje je u jednom dijelu sezone igrao Ligu šampiona, sada je u Euro kupu, dok je u Regionalnoj ligi gdje je i bio – u samom vrhu, zadržao jeprimat u domaćem prvenstu – navodi Gojković.

Najbolji sportista koji brani boje kluba koji nije iz Herceg Novog, a koji je uspješan ambasador svog grada je reprezetivac Crne Gore i kapiten Pro Reka Aleksandar Ivović, koji je najbolji igrač planete.

Uz njih priznanja za najbolje sportiste u prošloj godini primiće i sjajni Vladan Spaić i kapiten Jadrana, Marko Petković.

Herceg Novi – grad uspješnih sportista

U kategoriji najboljih sportista, shodno rezultatu iz prošle godine, priznanja će primiti i Dilan Prašović (boks), Đuro Milanović (bućanje), Nikola Perišić (streljaštvo), Anđela Antunović (plivanje), Milivoj Dukić (jedrenje), Jelena Tomašević (triatlon), David Bjelica (fudbal), Miloš Bubanja (šah), Aleksandar Milosavljević (ribanje), Jovana Savković (košarka) i Marko Danilović (automobilizam).

Sportski radnik godine je Saša Кulinović, član Alpinističog kluba Niskogorci. U kategoriji sportskih nada, nagrađena je grupa najtalentovanijih i onih za koje se očekuje da su budućnost novskog sporta.

Za ukupni doprinos razvoju sporta nagrada za životno djelo pripala je Marinku Кovačeviću, bivšem košarkašu Primorja, Rabotničkog i Budućnosti, a kasnije uspješnom treneru iz čijeg rada su potekli brojni košarkši Herceg Novog, koji su igrali i igraju širom Evrope. Za doprinos u razvoju sporta priznanja su dobili nekadašnji teniser Rade Popović i posthumno Drago Terzić, radnik u sportskom ribolovu, streljaštvu i biatlonu, biatlonskom sudiji na Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine u Sarajevu.

Nagrade najuspješnijima biće uručene 18. februara u Dvorani Park na svečanosti „Veče Šampiona“, koja se tradicionalno organizuje u okviru Praznika Mimoze.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code