Početna Sport Jadranaši odradili pripreme i prijateljski turnir u Egiptu

Jadranaši odradili pripreme i prijateljski turnir u Egiptu

0

Na poziv prijateljskog kluba Gezira iz Kaira, prva vaterpolo ekipa Jadrana Carine bez pet reprezentativaca koji su u sastavu reprezentacije Crne Gore u Budimpešti na Evropskom prvenstvu, pojačani mlađim igračima sa šireg spiska prve ekipe, boravila je na sedmodnevnim pripremama i odigrala prijateljski turnir u Kairu – Egipat.

FOTO: PVK ” JADRAN CARINE” HERCEG NOVI

O kakvom je sportskom prijateljstvu riječ, najbolje govori činjenica da je domaćin, Vaterpolo klub Gezira Jadranašima snosila troškove kompletnog boravka u Kairu kao i polovinu putnih trošova, obavještavaju iz kluba.

U sklopu priprema odigran je međunardoni turnir Gezira 2020, od 14-19.01.2020. Pored domaćina turnira Gezire iz Kaira, na turniru su učestvovali: Vašaš iz Mađarske, Savona iz Italije, Sesi iz Brazila, Echezde iz Španije i Jadran Carine.

FOTO: PVK ” JADRAN CARINE” HERCEG NOVI

Jadranaši su zauzeli drugo mjesto na turniru i jedino su poraženi od italijanske Savone koja je u Kairo doputovala sa kompletnim sastavom.

Vaterpolisti Jadrana Carine u I kolu turnira bili su bolji od ekipe Echezde sa Tenerifa 17:6, u drugim kolu zabilježena je pobjeda od 16:5 nad mađarskim Vašašom. Trećeg dana turnira upisane su dvije pobjede i to nad brazilskim Sesijem 12:8 i domaćinom Gezirom 3:14, a u posljednjem kolu Jadranaši su poraženi od Savone 14:13.

“S obzorm da je riječ o prijateljskom turniru te da je cilj bio odigravanje što većeg broja utakmica, nakon utakmica svako sa svakim odigrane su i utakmice za finalan plasman u kojim su snage odmjerile četri najbolje ekipe. U finaloj utakmci vaterpolisti Jadrana Carine još jednom su poraženi od Savone sa 13:7. Italijanska Savona zauzela je prvo mjesto, Jadran Carine drugo,  treće mjesto je pripalo ekipi Sesi iz Brazila, četvrta je bila domaća Gezira, peti Vašaš a poslijednje mjesto pripalo je ekipi sa Tenerifa”, saopštili su iz kluba.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code