Početna Sport Jadranov novogodišnji koktel i dodjela prestižnih priznanja

Jadranov novogodišnji koktel i dodjela prestižnih priznanja

0

U trofejnoj sali Plivačkog vaterpolo kluba Jadran, na ljetnjem bazenu Jadran na Škveru, sinoć je priređen Jadranov novogodišnji koktel u sklopu kojeg je upriličena i dodajela prestižnih priznanja kluba, počasni i zaslužni član, Jadranašima rođenim u periodu 1960 do 1969 godine.

U prijatnoj atmosferi sale prepune trofeja koja priča Jadranovu istoriju i sportske uspijehe, u društvu sponzora, prijatelja kluba, bivših igrača, članova Upravnog odbora i Skupštine kluba govorili su predsjednik Skupštine Boro Mračević i predsjednik kluba Dr Đuro Marić.

Mračević je istakao da je 2019. godina bila jako uspješna, da je osvojena dupla kruna na domaćoj vaterpolo sceni, treće mjesto u regionalnoj vaterpolo ligi, te je igrano finale Euro Kupa, uz vrhunske rezultate mlađih vaterpolo kategorija koji su tradicionalno najbolji u regionu, te dobre nastupe plivača čine ukupno impozantne rezultate.

„Veliku zahvalnost za sve to dugujemo svima vama na velikoj podršci, Opštini Herceg Novi, Ministarstvu sporta, svim sponzorima, a u ovoj godini posebno Institutu Igalo koji je sam smogao snage i isfinansirao kompletnu sanaciju krova koji je urušen u velikom nevremenu, na čemu dugujemo veliku zahvalnost menadžmentu Instituta “- naglasio je Mračević.

Dr Đuro Marić je svima poželio da budu uspješni kao što je Jadran:

„Danas kada smo na pragu svoje stogodišnjice još jednom pokazujemo da ne zaboravljamo one koji su prije osamdeste-devedeste ili dvadeset godina obilježili Jadran i njegov rad“.

Dr Marić je istakao da možemo biti ponosni na ono što je Jadran danas, a to je jedan od tri brenda Herceg Novog:

„Kada danas u Americi, Rusiji, Skandinaviji, bilo gdje u svijetu pomenete Herceg Novi tri stvari su asocijacija: Institut Igalo i negovo ljekovito blato, Praznik mimoze i Jadran“

„U nadi da ćemo se još puno puta ovako okupljati, prisjećajući se onih koji su nekada igrali i plivali i uživajući sa onima koji to sada rade i koji će u budućnosti raditi, želim srećnu i uspješnu 2020. godinu“ dodao je Marić.

Na osnovu odluke Skupštine kluba od 12.12.2019. godine najviše priznanje kluba, “Počasni član”, dobila su tri nekadašnja igrača Boris Boro Lazarević Miodrag Tešo Tešanović, Božidar Koreja Gavrilović i plivački trener Sead Sejo Adrović.

Priznanje zaslužnog člana kluba dobilo je 14 Jadranaša i to: plivačica Dragana Spaić Bulatović, te vaterpolisti Tomo Marin, Zoran Zoro Odalović, Zoran Huić, Sreten Rogo Roganović, Zoran Nikčević, Srđan Lazarević, Mirko Lučić, Vaso Subotić i Milo Želalić.

Pored plivača i vaterpolista ovu nagradu dobili su i treneri: Željka Ivičević, Nebojša Ristović, Jovo Vukasović, Lazar Vuksanović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code