Jadranovi dječaci najbolji u regionu: Rezultati za ponos kluba i grada

Jadranovi dječaci najbolji u regionu: Rezultati za ponos kluba i grada

3
Podijeli

Takmičarska godina završena je za mlade vaterpoliste PVK Jadran Carine. Na kraju, rad i trud Uprave kluba, trenera i igrača ogleda se u činjenici – Jadran je najuspiješniji klub Olimpijskih nada za ovu sezonu.

Tim povodom je tokom finalne utakmice KUP-a Crne Gore za seniore, u direktnom TV prenosu uručen pehar za “najbolji klub Olimpijskih nada 2018/19”. U ime PVK Jadran Carine pehar je primio igrač generacije 2001. godišta, Danilo Radović, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Picerija i restoran

Na tabeli uspješnosti Jadranaši su iza sebe ostavili dubrovački Jug, poznat po izuzetnoj vaterpolo školi, za 9 bodova, a Primorac iz Kotora za 10.

Ovogodinja, deseta sezona Olimpijskih nada okupila je najbolje klubove Crne Gore: Primorac i Cattaro iz Kotora, VK Budvu iz Budve, Jadran Carine i Bijelu iz Herceg Novog, te klubove iz Duborvačke regije: Jug Croatia Osiguranje, KPK Korčula i Cavtat. Takmičenje je igrano u pet uzrastnih kategorija.

Dječaci sa Škvera u četiri su zauzeli prvo, a u jednoj drugo mjesto. Ekipe 2001, 2003, 2006. i 2007. godište okitili su se najsjajnijim odličjima. Njihovi klupski drugari, vaterpolisti 2005. godište, uz veliki trud došli su do, ništa manje sjanijih, srebrnih medalja.

Mnogo puta do sada Jadranova tradicija i škola vaterpola istaknuta kao najprepoznatljivija. I jeste, zaista je tako… Kada se zna da sa djecom rade treneri koji na najbolji način prenose vaterpolo umijeće, a to znanje dječaci nagrade medaljama, onda je jasno da Jadran nije samo plivački vaterpolo klub, već mnogo više od toga.

Iz Jadrana su poručili da su ponosni na svoje dječake i trenere. Direktor kluba Miloš Mračević, istakao je da sa ovogodišnjim izdanjem Olimpijskih nada klub može biti jako zadovoljan.

–  Zadovoljni smo prije svega postignutim rezultatima za koje možemo slobodno reći da su rekordni, da su na ponos cijelokupnog članstva kluba, ali i grada. Čestitam svim mladim Jadranašima, mladim vaterpolistima, koji su dali sve od sebe – navodi Mračević.

On je naglasio da su dječaci, kako za sebe tako i za klub, postigli vrhunski sportski rezultat.

– Takođe, čestitam njihovim trenerima koji su ih vodili kroz sve trenažne procese u ovom takmičenju. Ostaje mala žal za 2005. godište, gdje smo za gol ostali bez prvog mjesta u gol razlici. I to u situaciji gdje smo sa drugim ekipama imali isti broj bodova, istu gol razliku i presudio je faktor da smo u ukupnom broju golova mi postigli gol manje – ističe Mračević.

Naglasio je da to zaista ne umanjuje uspjeh ovog godiša.

– Kroz ove rezultate potvrđuje se jedan kvalitetan cjelogodišnji rad koji sprovodimo kroz mlađe kategorije, kompletan sistem koji smo postavili prije više godina i koji, kao što vidimo, daje rezultate – jasan je Mračević.

Mračević je izdvojio, kao najmilije, rezultate najmlađih kategorija 2007. godište, koji su ubjedljivo osvojil turnir u Budvi i ekipa 2006. godište koji su osvojili turnir u Herceg Novom.

– Ekipa 2003. godište predvođena trenerom Srđanom Lazarevićem, u Dubrovniku, bila je neprikosnovena. Kroz ovih pet turnira zaokružili smo jedan izvanredan rezultat i sa tim krunisali 2018. godinu vaterpolo mlađih kategorija – poručio je Mračević.

Mnogi koji su nosili Jadranove kapice, zaplivali su u bazenima širom svijeta. Svi oni su ostavili neizbrisiv trag u ovom sportu. Gdje god bili, koliko god gradova i adresa promijenili, uvijek sa ponosom oni mogu reći da je njihov dom Jadran.

Nema sumnje, današnja djeca kluba sa Škvera na istom su tom putu… idu stopama Vladimira Gojkovića, Borisa Zlokovića, Predraga Jokića, Miloša Šćepanovića, Aleksandra Ivovića… koje će ih, vjerujemo, jednoga dana odvesti do Olimpijade, a zatim ih Novljani dočekati na punom trgu sa stihovima: “Najbolji su Jadrana igrači”.

PVK JADRAN CARINE 2007. godište:
Aleksa Mandić, Vasilije Pakaški, Marko Nikezić, Vladan Gardašević, Vuk Radović, Aleksa Vavić, Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Nikola Petrović, Miljan Bošković, Luka Todorović, Ognjen Vučetić, Nemanja Motika, Slobodan Radanović, Jovo Knežević, Todor Nikčević, Miloš Stjepčević, Đorđe Koprivica, Miloš Nikezić. Treneri: Dušan Ivanovski i Zoran Ivanovski.

 

PVK JADRAN CARINE 2006. godište:
Danilo Ogurlić, Matija Lučić, Božo Stevanović, Danilo Ilić, Rade Đukić, Petar Popović, Stefan Vico, Strahinja Gojković, Danilo  Stupar, Miljan Bošković, Radivoj Radanović, Balša Damjanović, Nikola Petrović, Nikola Bilafer, Vuk Ivović, Jovan Barbarez, Nikola Kandić i Marko Lučić. Treneri: Zoran Ivanovski i Dušan Ivanovski.

PVK JADRAN CARINE 2005. godište:
Rade Đukić, Dejan Miljanović, Stefan Vico, Stefan Radović, Petar Milojević, Krsto Simović, Dušan Vuković, Danilo Stupar, Dimitrije Bukejlović, Šćepan Kontić, Andrija Šekularac, Sava Huter, Slobodan Vučurović, Meldin Hadžić, Petar Popović. Treneri: Filip Andrić i Petar Radanović.

PVK JADRAN CARINE 2003. godište: Ilija Radović, Marko Bošković, Jovan Vujović, Danilo Krivokapić, Nemanja Moračanin, Lazar Vukićević, David Stevović, Vasilije Radović, Damjan Vujičić, Matija Sladović, Nikola Roćenović, Ilija Babić, Đorđe Čvorović, Krsto Tomašević, Amar Kujović i Luka Sijerković. Treneri: Srđan Lazarević i Filip Andrić.

PVK JADRAN CARINE 2001. godište:
Darko Đurović, Nikola Jančić, Uroš Vučurović, Tomo Malović, Vlado Vavić, Danilo Radović, Nikola Ilić, Marko Radanović, Jovan Vujović, Filip Aleksić, Vasilije Radović, Mirko Sijerović, Stefan Subotić, Lazar Bovan, Martin Gardašević, Ognjen Mrvaljević. Trener Jovo Vukasović.

3 Komentari

  1. Kao roditelj jednog od vaterpolista ponosan sam na njihov uspijeh. Čast i privilegija je biti dio Jadranovog tima. Cestitke svima. Bravo za trenera Dušana .

    10

Ostavite komentar

*

code