Početna Društvo JAK VJETAR POKIDAO KONOPE I ODVUKAO CATARU

JAK VJETAR POKIDAO KONOPE I ODVUKAO CATARU

0

Usljed olujnog sjeveroistočnog vjetra koji od sinoć duva u Herceg Novom, trajekt “Kamenari” Pomorskog saobraćaja AD jutros oko 6.30 h nasukao se na dijelu obale u Kamenarima.

Trajekt je bio vezan na mjestu gdje počinje treća traka ujedno i prestrojavanje za one koji planiraju da koriste trajekt, a jak vjetar ga je “odnio” tridesetak metara u suprotnu stranu.
“Brzom intervencijom nadležnih iz ovog preduzeća, trajekt je brzo vraćen i počeo je sa saobraćanjem već od 8.30 h”, potvrdio je našem radiju tehnički direktor AD Pomorskog saobraćaja, Đuro Kosić.

“Pukao je konop i jednostavno se trajekt “naslonio” na suprotnu stranu od one na kojoj je bio vezan. Štete nije bilo, a brzom intervencijom sve je vraćeno u normallu. Jednostavno zbog jakog vjetra, konop je pukao, što se desilo prvi put, jer jačina vjetra u Kamenarima je 40% inetnzivnija u odnosu na ostatak Herceg Novog” – kaže Kosić.
Kosić je dodao da drugih problema na mjestu prelaza Kamenari – Lepetane tokom noći nije bilo, te da svi ostali trajekti saobraćaju bez problema, po ustaljenom voznom redu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code