Početna Društvo Janković obećao da će ispitati zašto inspekcija ruši okretište u Kamenarima

Janković obećao da će ispitati zašto inspekcija ruši okretište u Kamenarima

6

jankovic-pressRušenje autobuskog stajališta u Kamenarima stopirano je do daljnjeg, odnosno do sjutra, a u rješavanje ovog problema uključila se i lokalna samouprava. Predsvnici MZ Kamenari donijeli su jutros svu dokumentaciju potpredsjedniku Opštine, Draganu Jankoviću, uz tvrdnju da nema osnova za rušenje privremenog objekta.

Janković je kazao novinarima da su tek jutros saznali za problem, prilično kasno, u momentu kada su se već pojavili bageri i kobre. Onda su od Komunalne policije saznali da su juče dobili nalog za rušenje, odnosno rješenje Uprave za inspekcijske poslove, odsjeka inspekcije zaštite prostora. To rješenje je od 7.11.2016. godine. Njime se naređuje NN licu da ukloni privremeni objekat i vrati prostor u prvobitno stanje na lokalitetu

Kamenari, parcelama 271 i 272 KO Đurići. Privremeni objekat se , kako se navodi, nalazi u zahvatu Prostornog plana posebne namjene morsko dobro. Postavljen je bez prethodno pribavljenog odobrenja nadležnog organa. Rok za izvršenje rješenja je 7 dana, pročitao je rješenje Janković.

On ne zna zašto o tom rješenju nijesu obavješteni nadležni. Jer, objekat postoji već 15-tak godina i nevjerovatno je da nije pribavljeno nikakvo odobrenje. Janković je obećao da će ispitati zašto je došlo do svega i da li je izvršno rješenje inspektora donijeto po zakonu, mada niko ne može zaustaviti izvršno rješenje i lokalna uprava nema ingerencije koje su u ovom slučaju na drugim licima i institucijama.

Predsjednik MZ Kamenari, Tomo Katurić, donio je hrpu papira iz arhive MZ. Između ostalog, ugovor o dugoročnom beslatnom zakupu zemljišta za izgradnju autobuskog okretišta između Zamire Ljubetić (nastanjene u Italiji, jedine nasljednice  Bogdana Đuranovića) i AD Autosabraćaj Herceg Novi. Taj ugovor je popisan još 1984. godine. Tu je i saglasnost JP Morsko dobro 1999. godine data  Mjesnoj zajednici Kamenari, za izgradnju autobuskog stajališta i okretišta, kao i glavni projekat.

Podsjetićemo da je skidanje eloksirane bravarije i rušenje zidova na objektima na autobuskom stajalištu u Kamenarima počelo juče ujutru, bez prethodnog obavještenja za mještane, Mjesnu zajednicu, ali i lokalnu samoupravu. Rušenje su ovog jutra, do sjutra, prekinuli pripadnici Centra bezbjednosti Herceg Novi, nakon što su mještani burno reagovali.

6 Komentari

  1. Gospodine Katuriću,ipak je to privatno zemljište koje su vlasnici dali u besplatni zakup narodu odnosno
    društvenom preduzeću “Autosaobraćaj” Herceg-Novi. Evidentno je da ga ne žele dati sadašnjem vlasniku nekadašnjeg “Autosaobraćaja” gospodinu Lučiću.Vrlo je interesantno gdje tu vi vidite problem? Zar i vi nijeste ugroženi od “novih bogataša”?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code