Jasavić: Vlada mora promijeniti odnos prema privatizacionoj politici i pomoći Herceg Novom

Jasavić: Vlada mora promijeniti odnos prema privatizacionoj politici i pomoći Herceg Novom

2442
15
Podijeli

Vlada Crne Gore i Savjet za privatizaciju moraće drugačije da se ophode, jer problemi koji su nastali u Herceg Novom zbog loših privatizacija su u znatnoj mjeri doveli grad u nezavidan položaj, ocijenila je potpredsjednica Vlade Azra Jasavić nakon sastanka sa predsjednicom Opštine Herceg Novi, Natašom Aćimović.

jasavic acimovic 240816 2“Od jednog turističkog dragulja sa ogromnim brojem noćenja grad je došao u poziciju da smještajnih kapaciteta nema u onoj mjeri kojoj ih je bilo 90-ih godina. Vlada mora ubuduće da potpuno promijeni odnos prema privatizacionoj politici i da se angažuje ka kvalitetnijoj realizaciji turističkih i prirodnih potencijala Herceg Novog”, ocijenila je Jasavić.

Picerija i restoran

Ona je pohvalila agilnost lokalne samouprave na projektu Porto Bono jer je lokalna samouprava od dijela Luštice koji pripada Herceg Novom napravila prostor koji u perspektivi može biti valorizovan. Stoga će Vlada dati podršku ovom projektu, mada bez donošenja PUP-a nema mogućnosti za investicioni razvoj, istakla je potpredsjednica Vlade.

jasavic acimovic 240816“U razgovoru sa predstavnicima opštine, došli smo do zaključka da jedan od najvažnijih projekata Portonovi se realizuje zadovoljavajućom dinamikom. To u perspektivi znači da će taj projekat omogućiti otvaranje novih radnih mjesta, prvenstveno za domaću radnu snagu i građane Herceg Novog”, navela je Jasavićka.

Ona je dodala da će Vlada ubuduće sa investitorom ovog projekta i dalje raditi na edukaciji kadrova kako bi bili konkurentni na tržištu rada. Isto tako, naglasila je podršku Vlade lokalnoj upravi za projekat kandidature Herceg Novog za EPK 2021, jer “ako hoćemo kvalitetnu turističku ponudu, moramo imati kvalitetnu kulturnu ponudu”, kazala je Jasavić:

“Uloženim novcem za koji vjerujem da ćemo moći da uložimo u realizaciju ovog projekta, vjerujem da ćemo dobiti priliku da budemo proglašeni za EPK. Imaćemo sasvim izvjesno takvu turističku ponudu da će svaki cent koji se bude uožio u taj projekat biti u većoj mjeri vraćen, da ne kažem utrostručen. Vjerujem da Opština koja je agilno radila na ovom projektu sa eskpertima iz ove oblasti ima uspješnu misiju da Crnu Goru i region učini prepoznatljivim kroz ovaj projekat”, naglasila je Jasavić.

Posjeta potpredsjednice Vlade Crne Gore Azre Jasavić Opštini Herceg Novi i podrška razvojnim projektima u gradu dokaz je dobre saradnje između Opštine i Vlade, ocijenila je predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović. Opština je započela određene projekte koje je u saradnji sa Vladom spremna da nastavi ka što bržoj realizaciji:

PUP opštine Herceg Novi je potezom na prethodnoj Skupštini ušao u fazu realizacije. Dobru saradnju imamo u realizaciji projekta Portonovi, i ono što bih istakla jeste da težimo tome da grad ima cjelokupnu ponudu tokom cijele godine. U tom smislu planirane investicije su ili u začetku i stvaranju uslova za njihovo otpočinjanje ili su u završnoj fazi kao što je projekat EPK, naglasila je ona.

Uskoro bi, u saradnji sa Vladom, trebalo da bude prevaziđen i problem sa smještajem djece iz Dnevnog centra.

Potpredsjednica Vlade tokom radne posjete Herceg Novom obišla je još Institut Simo Milošević, Bolnicu Meljine, Portonovi, lokaciju nekadašnjeg hotela Tamaris, te Dječiji dom Mladost u Bijeloj.

15 Komentari

 1. Grad neće spasiti političari nego građani koji treba da shvate da oni nemaju koristiti od političara a političari imaju i te kako jer je to njima privatni posao a ne javni interes koji treba da bude u službi građana. Građani svojim trudom će postići puno ako rade za sebe i ne čekaju izbore kao nadu i spas i ne dozvole političarima sa prodaju društvenu imovinu kao da je njihova…
  0  0
 2. Ajd razumijem prije su bili opozicija mislim na DPS pa im se nije dalo da brinu o svom gradu mada i su i tada oni kao i njhova djeca i unuci zivjeli u hn a koji je uzgovor sada?
  Jel moguce da je vektra vaznija od vase djece i buducnosti
  Jel moguce da je ono sto centrala kaze vaznije od vase djece i buducnosti
  Zasto ovo radite svom gradu
  Jeli vrhunski domet svojim potomvima uzet u zakup plazu
  Pa jel imate obraza prosetat medju ljude
  Pa oni su za vas glasali sta ste im dali
  Jeli Bosnjak,Kruso,Maric……
  0  0
 3. sta se ova uzivjela vlast im dala malo mrvica i nesto para samo ni to nece trajati dugo blizu je 16 oktombar dobro je i ako uopste bude u skupstini
  0  0

Ostavite komentar

*

code