Javna rasprava o Nacrtu Odluke o mjesnim zajednicama

Javna rasprava o Nacrtu Odluke o mjesnim zajednicama

7
Podijeli

Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport obavještava javnost da će Javna rasprava po Nacrtu Odluke o mjesnim zajednicama biti održana u periodu od 13. do 27.11.2017. godine.

U Mjesnoj zajednici Bijela javna rasprava će biti održana 16.11.2017. godine sa početkom u 18 časova, dok će u Mjesnoj zajednici Igalo biti održana 21.11.2017. godine sa početkom u 18 časova.

Picerija i restoran

Završna javna rasprava, kao i Javna rasprava za MZ Topla, MZ Herceg Novi i MZ Srbina biće održana 23.11.2017. godine sa početkom u 18 časova, u velikoj sali Skupštine opštine Herceg Novi.

Iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport napominju da građani mogu ostvariti uvid u Nacrt Odluke o mjesnim zajednicama na internet stranici Opštine Herceg Novi, kao i u prostorijama sekretarijata – kancelarija 54, i kancelarijama mjesnih zajednica svakog radnog dana.

Tekst Nacrta Odluke o mjesnim zajednicama možete pogledati i preuzeti ovdje.

7 Komentari

 1. Ovo se mjenja odluka samo da se uklone postojeci predsednici mjesnih zajednica. Jer su legalno izabrani na zboru gradjana i jos su bar dvije godine u mandatu.

  8
  8
 2. Ništa vam ne vrijedi donošenje novih dokumenata o radu mjesnih zajednica, dok se promijeni odnos opštine i opštinskih organa prema lokalnoj samoupravi. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da sva mišljenja, predlozi, molbe i sl. za pomoć i uređenje prostora na mjesnim zajednicama ostaju bez “odjek” i da na sva mišljenja opština i opštinski organi ne reaguju.
  Pa predsjednik opštine i opštinski organi nemaju “pojam” što se dečava na lokalnom nivou, a to njih i ne intersuje mnogo. Svjedok sam da na dopise mjesne zajednice i njenog predsjednika niko ne odgovara. Prosto je “nevjerovatno” da predsjednik mjesne zajednice “mora” pismeno tražiti prijem kod predsjednika opštine, a da ovaj ne odgovara mjesecima!?
  Bilo bi “normalno” da predsjednik opštine ima redovne sastanke sa predsjednicima mjesnih zajednica (jednom nedjeljno ili jednom mjesečno?) radi uvida i informacija što se dešava i kakvo je stanje u lokalnoj samoupravi-na terenu!
  Dok se ovakvo stanje ne promijeni, ne vrijedi donošenje nikakvih novih dokumenata!

  21
  3
  • Ja znam opštinu i “mladog” predsjednika opštine koji je, kad je izabran skinuo vrata sa svoje kancelarije, sa kancelarije “svoje” sekretarice i sa kancelarija svojih bližih saradnika! “Proglasio” je da svakog dana prima građane, ako trenutno nije zauzet nekim sastankom (i ako se nalazi u kancelariji-naravno). Građanin “slobodno” uđe kod sekretarice (nema najavljivanja, nema kucanja, nema zatvorenih vrata!), raspita se o slobodnom vremenu za prijem kod predsjednika opštine i sačeka prijem. Isto važi i za prijem kod njegovih najbližih saradnika.
   Svakog ponedjeljka ima sastanak sa presdsjednicima mjesnih zajednica sa opštine i najbližim saradnicima, koji ga izvještavaju o problemima na “lokalu”. Tu se razmatraju pitanja i problemi i dogovara se što dalje da se radi.
   Dok ne promijenimo naše navike i “prilagodimo” se potrebama građana (“novo” shvatanje da su “oni” tu radi građana!) ne vrijede nam nikakvi “novi dokumenti” i “zakoni”!

   7
   2
   • Za “one” kojima se ne sviđa ponašanje “mladog” predsjednika opštine, da dodam!
    Taj “mladi” presjednik opštine organizuje redovne susrete sa građanima na terenu, tako što “objavi” susret sa građanima na nekoj lokaciji (parku, trgu i sl) uz kafu, čaj i sok vodi se razgovor o problemima građana “na terenu”. Sa sobom dovede svoje najbliže saradnike, koji vredno beleže sve probleme koje “iznose” građani, daju odgovore što može da se uradi na rešavanju problema!
    Očekujem da će se i za ovakvo “ponašanje” naći “oni” kojima se to neđe svideti!
    Moramo mijenjati svoje navike i ponašanje!

    4
    1

Ostavite komentar

*

code