Javni poziv raseljenim licima za dodjelu stana u Herceg Novom

Javni poziv raseljenim licima za dodjelu stana u Herceg Novom

5296
11
Podijeli

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u okviru projekta pod nazivim “Kupovina 36 stanova u Opštini Herceg Novi”, raspisalo je javni poziv za dodjelu stana na korišćenje raseljenim i interno raseljenim, kao i bivšim raseljenim i interno raseljenim licima, sa statusom stranca u Crnoj Gori, koja borave u Opštini Herceg Novi.

Javni poziv je otvoren od 24. aprila do 24. maja  2017. godine, a sva obavještenja i predaja dokumentacije će se obavljati radnim danima u periodu od 10 do 14 časova u prostorijama  nadležnog Centra za socijalni rad u Herceg Novom.
Zainteresovana lica mogu dobiti sve informacije o procesu konkurisanja, kao i o potrebnoj dokumentaciji u prostorijama  nadležnog Centra za socijalni rad, gdje mogu i konkurisati.

Picerija i restoran

Prilikom konkurisanja potrebno je priložiti sljedeća dokumenta:
1. Potrda o pravnom statusu za sve članove porodice (lična karta za stranca ili raseljenička legitimacija uz potvrdu da je lice podnijelo zahtjev za regulisanje statusa, izvodi iz knjige rođenih za djecu koja su u postupku regulisanja statusa);
2. Dokaz o imovini u Crnoj Gori za nosioca domaćinstva i članove porodice;
3. Dokaz o imovini u državi porijekla za nosioca domaćinstva i članove porodice ;
4. Dokaz da se lice/ca nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje kao nezaposleno/a lice/a;
5. Potrvda o socijalnom statusu (dokaz o materijalnom obezbeđenju porodice, tuđoj njezi i pomoći ili  ličnoj invalidnini);
6. Dokaz o ostalim izvorima prihoda;
7. Ispunjeni aplikacioni formular koji se dobija prilikom podnošenja zahtjeva.

Projekat “Kupovina 36 stanova u opštini Herceg Novi” realizuje se sredstvima koje je Vlada Crne Gore obezbijedila kroz Regionalni stambeni program.

11 Komentari

 1. Konkurs objavljen od 1. aprila do 1. maja 2017. godine ?
  Nešto ga ne viđeh na sajtu ministarstva.
  Hoće li se stići prikupiti sva potrebna dokumentacija za 10 dana?
  7  0
 2. Dragi komentatori novac daju stranci a ipštiba lokaciju a vi što nemate stanove vjerovatno niste novljani već šljegli odnekud pa gdje su vam kuće ili stanovi šta ste sami ostvarili
  7  4
 3. Prioritet su raseljena,lica koja su ostala bez svega,kako,svjesti nemate..ostat bez icega ne zna nego onaj kojibje ostao..zato manje pricajte da vas ne snadje..svaka,cast za organizaciju..
  16  10
 4. Sram vas bilo. Toliko ima samohranih roditelja koji od jedne plate placaju kiriju i podižu djecu citav zivot, a vama su uvijek bitnije izbjeglice od naseg naroda.
  Zato smo tu dje jesmo 50 godina zaostajemo za svijetom u svakom pogledu!!!
  24  7
 5. Hvala Radio Jadranu, nisam ni sumljao u vašu ažurnost i dobru volju. Ali zaista sramota više, pa kako god se zvala vlast i direktor vodovoda, da 20 godina ne može da se kvalitetno riješi ovo pitanje. Hvala redakciji još jednom.
  11  2

Ostavite komentar

*

code