Početna Ekonomija Javni poziv TO Herceg Novi za podršku organizaciji manifestacija

Javni poziv TO Herceg Novi za podršku organizaciji manifestacija

2

Turistička organizacija Herceg Novi raspisala je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje subvencije za manifestacije iz oblasti turizma. Iznos sredstava koji se subvencioniše je do 20 hiljada eura, za ukupno jedan projekat. Rok za podnošenje zahtjeva je 15. jul.

Kako je saopšteno iz Stručne službe TO Herceg Novi, poziv se odnosi na manifestacije koje će u Herceg Novom biti realizovane u drugoj polovini septembra, a cilj je unaprijeđenje turitičke ponude, shodno Programu rada i Finansijskom planu za 2019. godinu.

Pravo na podnošenje zahtjeva imaju registrovana privredna društva, sportski klubovi, asocijacije i udruženja, kulturno-umjetnička društva, NVO sektor, kao i Javna preduzeća, bez obzira na mjesto registracije. Podnosilac zahtjeva može aplicirati samo sa jednim projektom.

Uz opredjeljena sredstva TOHN pruža logističku i marketinšku podršku, a u saradnji sa ostalim institucijama obezbjediće gradske resurse, odnosno trgove, tvrđave, kao i saradnju sa opštinskim službama.

Zahtjev sa pratećom dokumentacijom se dostavlja u zatvorenoj koverti na adresu: Turistička organizacija Herceg Novi, ulica Jova Dabovića 12, 85340 Herceg Novi, direktno na arhivi sa naznakom: Prijava na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje subvencija – organizovanje manifestacije iz oblasti turizma za 2019. god. Poziv se nalazi na linku.

Konačnu Odluku o odabiru projekata i dodjeli sredstava donosi Izvšni odbor TOHN na sjednici IO. Odluka o odabiru projekata – manifestacije i dodjeli sredstava biće donešena najkasnije u roku od 15 dana od zatvaranja javnog poziva. Odluka će biti objavljena na internet stranici TOHN u roku od 2 dana od dana donošenja odluke.

Obaveza 5 (pet) rangiranih podnosioca zahtjeva je održavanje kratke prezentacije projekta – manifestacije u trajanju maksimum 10 minuta na zakazanoj javnoj raspravi.

Postupak selekcije i odabira projekata kao i predlog dodjele sredstava donosi privreda Herceg Novog, na otvorenoj javnoj raspravi. Članovi turističke privrede koji imaju pravo odlučivanja biće odabrani po sektorima, i to po 5 članova iz svakog sektora. Predstavnici privrede predlažu u konačnom jedan projekat- manifestaciju kao prvorangiranu sa predlogom dodjele sredstava u okviru iznosa od  20.000 eura.

Sa izabranim podnosiocem Zahtjeva za odabrani projekat – manifestaciju, TOHN zaključuje ugovor o međusobnim pravima i obavezama u vezi njihove realizacije.

Iz TO napominju da će prilikom ocjenjivanja Zahtjeva naročito voditi računa o dužini trajanja manifestacije, kvalitetu sadržaja, učešću drugih sponzora, efektima sličnih manifestacija koje je organizator do sada organizovao, održivosti same manifestacije, broju očekivanih posjeta u gradu tokom održavanja manifestacije i sl.

2 Komentari

 1. Tivatski TO je već objavio kalendar dešavanja do septembra i iznos sredstava.
  Hajde da vidimo može li Novski TO uopšte nešto slično da uradi a ako može hoće li biti prije jula.

  4
  2
 2. Bas da vidimo taj spisak. Vec sada se zna za njih cetvoro koji su vezani za sadašnju vladajucu garnituru grada.
  Slijedi ponovni sastanak u peticu na trgu…

  3
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code