Početna Ekonomija Javni poziv za bespovratnu podršku ruralnom turizmu

Javni poziv za bespovratnu podršku ruralnom turizmu

0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je prvi IPARD javni poziv za dodjelu bespovratne podrške ruralnom turizmu, kroz koji će poljoprivrednim proizvođačima i mikro i malim preduzećima na raspolaganju biti novih 6,08 miliona EUR.

Iz Ministarstva su kazali da objavom novog poziva nastavljaju sa dodjelom podrške, nakon prethodno objavljenih poziva za podršku primarnoj proizvodnji i preradi kroz IPARD II program.

Cilj poziva je podsticanje zapošljavanja, otvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta kroz razvoj poslovnih aktivnosti, valorizaciju prirodnih i poljoprivrednih dobara i promociju zdrave i organske hrane:

“Predmet investicije je izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili opremanje ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja, objekata za pripremanje hrane, pića i napitaka, uređenje turističke infrastrukture, izgradnja i/ili rekonstrukcija postrojenja i/ili nabavka opreme za obnovljive izvore energije i nabavka opreme i uređaja za tretman otpada i otpadnih voda”, navodi se u saopštenju.

Kroz javni poziv podržaće se investicije u ruralni turizam u iznosu od deset hiljada do 150 hiljada EUR, uz bespovratnu podršku do 65 odsto. Rok za podnošenje zahtjeva je 31. avgust.

Novi javni poziv je u EU info centru predstavio resorni ministar, Aleksandar Stijović, zajedno sa šefom odjeljenja za saradnju u Delegaciji Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Hermannom Spitzom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code