Jazz Bay Herceg Novi: Na Trgu od muzike Duško Gojković, a na...

Jazz Bay Herceg Novi: Na Trgu od muzike Duško Gojković, a na Škveru Milan Paunović i Carlo Đorđević

0
Podijeli

Jednočasovnim koncertom vokalne solistkinje Aleksandre Bijelić Aleksijević i benda, u kom su nastupili pjanista Ivan Aleksijević, gitarista Milorad Šule Jovović, kontrabasista Branko Marković, perkusionista Martin Đorđević, te Milan Pavković kao specijalni gost (kontrabas), na Trgu od muzike sinoć je otvoren IV Jazz Bay Herceg Novi Montenegro festival.

Foto: Milan Dobrilović

Aleksandra Bijelić i Ivan Aleksijević nastupali su prvi put u Herceg Novom, dok su ostali članovi benda “redovna postavka” festivala. Repertoar sastavljen od jazz standarda, “presjekli” su kompozicijom Barbare Straisand “Memories”, a za povratak na bis i kraj koncerta, izvedena je čuvena “I have nothing” od Whitney Houston, prilagođena jazz aranžmanu.

Picerija i restoran

Festival je otvorio v.d. direktor Turističke organizacije Herceg Novi, Pavle Obradović, koji je zahvalio organizatoru i učesnicima na istrajnosti i kavlitetu manoifestacije.

Direktorica festivala, Nađa Karadžić, podsjetila je, da uprkos finansijskim problemima i izostanku jazz radionica, kvalitet i kontinuitet manifestacije nije sporan. Obećala je da će poseban program biti priređen sljedeće godine, kad festival slavi mali jubilej.

Festival džeza završava večeras, nastupom uvaženog trubača Duška Gojkovića, uz pratnju Belgrade summit okteta, od 21 h. Nakon toga, u lokalu Stanica na Škveru od 23 h biće upriličen jam session, a sviraće Milan Paunović i trio i Dragan Carlo Đorđević sa bendom.

Koncertu na Trgu od muzike večeras će prisustvovati i njemački ambasador u Crnoj Gori, Hans Gűnther Matttern.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code