Početna Ekonomija Je li ugovor sa “Vektra Bokom” za 4 plaže zakonito raskinut?

Je li ugovor sa “Vektra Bokom” za 4 plaže zakonito raskinut?

12

Na upozorenje nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića da je ugovor između Javnog preduzeća Morsko dobro i Vektra Boke nezakonito raskinut, te da to bi moglo prouzrokovati ogromnu štetu po državu, ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović je u Skupšini Crne Gore kazao da Vlada čini sve što je u njenoj moći da hotelski kapaciteti u Herceg Novom budu u funkciji u kakvoj treba da budu, bez obzira o kome se radi.

Morsko dobro je 1. jula prošle godine obavijestilo Vektra Boku da ugovor o zakupu četiri plaže, koji je potpisan 2008. godine, prestaje da važi izjavom.

Međutim, kako je obrazložio Damjanović , u ugovoru o zakupu četiri plaže, za koje je Vektra Boka dobila koncesije na 20 godina kada je 2008. godine sklopila kupoprodajni ugovor za HTP Boka, navodi se da je rješavanje spora između ugovornih strana moguće sporazumom, sudskim postupkom ili međunarodnom arbitražom, ali ne i da ga je moguće raskinuti izjavom.

Hotel Plaža u procesu je reorganizacije i ne može funkcionisati bez te četiri plaže, kazao je on, sumnjajući da je neko ovo namjerno uradio da bi napravio štetu državi, “jer će se kupac, odnosno Vektra Boka naplatiti, pošto je ugovor raskinut nezakonito, dok će se plaže dati nekom drugom u zakup“.

Radulović je kazao da Ministarstvo vodi računa o svakom ugovoru i da je taj raskinut, jer njegovi uslovi nijesu ispoštovani. Osim toga, on je i svjedok i organizator niza sastanaka koji su, kako je rekao, trebalo da budu od koristi za Vektra Boku.

12 Komentari

 1. Kad ne bude sto da se uzima uzima ce se nepokretnksti kuce stanovi zemlja automobili dok narodu ne pukne film ima tu jos da se uzima bez brige jer ovakvi kakvi smo mogu da rade sto im je volja.

 2. O sudbini HTP “Boka”, koja je nekada bila jedna od prestižnih turističkih organizacija bivše SFRJ, odlučuje osoba koja nikada nikome nije podnijela dokaze kako je stekla imovinu-novac, kojim je kupila HTP “Boku”. Može mu se, kao i njemu sličnima, jer država nikada nije donijela Zakon o poreklu imovine. U Nemačkoj, pojedinac ili firma, ako je uvećala imovinu veću od 10.000 evra, mora da pokaze dokaze kako i na koji način je takvu imovinu stekao. U CG postoje tri načina sticanja bogastva 1. politička pripadnost uz vlast, 2. kriminalom, ucjenom, plačkom i 3. izvinite, prebrojio sam se, trećeg načina nema.

 3. Za republika Boka, niti je bila niti ce biti,ne nadaj se skoro.obrazlozi,nama neukima sta je to Boka. Bio bih ti zahvalan Da li je ta tvorevina postojala?Ako jeste,kada?Ukratko, ne p…di ako nemas argumente!.Ja ,I tebi I svakome tvrdim,niti je postojala niti ce postojati!,,Ako je izmislite,prvi cu biti za!

  • Nije bilo ni Crne Gore pa se izborila da postoji. Svaki osvajac je na mac dobio Boku Kotorsku za razliku od Crne Gore koja je dekretom prisajedinjena CG 1945 i koja nikad nije bila usastavu CG. Za vrijeme ll svjetskog rata uvijek je o istoriskim faktima iznosena osobenost BK. I to Boka Kotorska i Crna Gora. E vidis da bi imao svoj republiku ili drzavu moras da se boris i gace da iskrvaris a ocito ovaj narod nije spreman na to zato je kroz istoriju uvijek bio pod tudjim jarmom svakog je prezivio osvsajaca i nesto je taj osvajac ostavio Crna Gora ne ostavlja nista nego unistava zateceno. S obzirom da su prosle generacije bile poltronske i kolabracione postoji iskra nade da buduce generacije budu bolje. A vidim tebe to pogadja. Ako je legitimno unistiti privredu Boke zasto nebi bila i jedna ovakva inicijativa za koju sam siguran da ce jednog dana doci na red.

  • A po lajkovoma vidi kako se lako prima jedna legitimna inicijativa pokrenuta na fejzbuk stranici a zamisli kad bi se te ideje da je realizuju uhvatili ozbiljni ljudi kako bi se lako primila kod naroda jer u ovoj drzavi mnogo gluplje stvari su prolazile i prolaze a zasto nebi i ova humana jer sve sto je bilo u zadnjih 30 godina daleko je od humanosti i svaki razuman gradjanin bi glasao za jednu takvu ideju. A imas li ti neke kontra argumente osim da se to nece nikad desiti. I za Jugoslaviju smo mislili da se nece raspasti pa se raspade.

 4. A normalno da cete tuziti drzavu i uzeti pare iz dzepova gradjana, i to mnogi vise negi sto bi zaradili izdavanjem.
  To je vec primjenjeni recept i u slucaju Sarica, Kalica i naravno da nece niko odgovarati jer se dogovori o tome vode u tajnosti, moguce u novosagradjanoj fantomskoj kuci u centru PG…
  Samo se pitam sta planirate kada ne budete imali sta da izmuzete vise???? Da li znate da su resursi ograniceni kao i strpljenje ljudi?
  Cekam dan kada ce doci do oslobodjenja CG jer su i turci, austrougari, nacisti bili benigni za vas!!!
  Vi ste poput metastaze koja se lagano siri!

 5. Sjecam se prvog dana kada su uletjeli u hotel Plazu,njegova djecurlija,skakajuci i deruci se: ovo je sad nase,ovo je sad nase.Bilo je toliko ponizavajuce za osoblje koje se tu zateklo u tom momentu.A stvorili su tu Plazu za svoju djecu i cijelu Crnu Goru i zavrsili ko prosjaci.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code