Početna Društvo Jedan od tri zajednička granična prelaza CG i BIH biće i Zubci-Sitnica

Jedan od tri zajednička granična prelaza CG i BIH biće i Zubci-Sitnica

6

Crna Gora i Bosna i Hercegovina gradiće zajedničke prelaze Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča, Zupci – Sitnica na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinje i Ilino Brdo – Klobuk na putnom pravcu Nikšić – Trebinje. To je najavio predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji je sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranom Tegeltijom i šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasadorkom Oana Kristinom Popa otvorio zajednički drumski granični prelaz Vraćenovići – Deleuša na putnom pravcu Nikšić – Bileća.

Foto: S. Matić

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori podsjetila je da je EU obezbijedila Crnoj Gori 20 miliona eura podrške kako bi njene granice bile sigurnije i efikasnije kako je predviđeno nacionalnom strategijom za integrisano upravljanje granicama.

Predjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine kazao je da će narednih godina i drugi granični prelazi Crne Gore i Bosne i Hercegovine biti onakvi kakvi treba da budu u XXI vijeku, uz nadu da jednoga dana neće biti ni potrebe za graničnim prelazima.

Gradnja zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići – Deleuša počela je 27. februara ove godine nakon što su Crna Gora i Bosna i Hercegovina odredile lokacije budućih zajedničkih graničnih prelaza.

Direktor Komisije za granice u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Milan Paunović pojasnio je da zajednički granični prelaz ima po tri trake u svakom smjeru plus po jednu traku za kamione, da je na svakoj strani carinska kontrola, a policijska kontrola je zajednička.

6 Komentari

 1. 20 miliona podrske EU za GG , kako bi njene granice bile sigurnije i efikasnije,reče Šefica.Možda bi 20 milona u narednoj godini, mogli namijeniti za gradnju Bunkera (sa posadom)duž granice, stobi krajnje podiglo ,,sigurnost”.Nikad mi Evrope vidjeti nećemo, ,,Dolje granice,uaaaa!!!!!!!

  7
  4
  • Isto kao i do sada. Kada izlaziš iz jedne države, vrate ti PDV koji si tamo platio, a kada uvoziš te stvari u drugu državu, treba da platiš PDV na uvoz. To što su mnogi, da ne kažem svi, izbjegavali drugi dio, samo znači da su izbjegavali zakon. Sada će to biti mnogo teže.

   14
   4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code