Početna Oko nas Kotor Jedanaesti dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Jedanaesti dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu

1

Na 27. Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, koji je dio ovogodišnjeg KotorArta danas će kao revijalni dio pozorišnog programa, u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u 20h biti izvedena predstava “Emešin san” u produkciji Čako Ferenz i Art’s Harmony Ansambla.

Ideju, koncept i režiju potpisuje Cakó Ferenc, a igraju: Cako Ferenc, Bartha Katalin, Bartha Péter, Lázár György, Nagy Ottó i Piukovics Gábor. Ovaj program se realizuje uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske i Nedjelje mađarske kulture u Crnoj Gori. Emešin san je lajv šou zasnovan na pješčanoj animaciji svjetski poznatog mađarskog umjetnika i reditelja animacionih filmova, Čaka Ferenca.

Picerija i restoran

– Uz muzičku pratnju Art’s Harmony ansambla i Čakove originalne pješčane animacije, Emešin san nas vodi kroz vjekove mađarske istorije. Stvarajući slike od pjeska pred očima publike, umjetnik nam prenosi priču o bogatoj istoriji svog naroda kroz niz animacija, koju dodatno obogaćuju muzičari dinamičnom i sjetnom muzikom. Jedinstven umjetnički izraz, kreiran od strane Čaka Ferenca, pružiće publici priliku da uživaju u živopisnoj, impresivnoj, pješčanoj animaciji, koja se brzo, poput filma, odvija uživo pred njima, najavljuju iz KFPD.

OŠ “Sveti Sava” iz Kruševca, izvešće u okviru programa dječijeg scenskog stvaralaštva predstavu “Kulturociklin”. Kad je u pitanju ovaj dio programa, takođe će Art grupa Montenegro u 21h, na Ljetnjoj pozornici izvesti program “10 godina sa vama”.

Čak dva edukativno-teorijska programa dio su jedanaestog festivalskog dana, termini su 12h i 18:30h u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, a teme su “Kotorski festival pozorišta za djecu – mogućnosti razvoja i umrežavanja” i “Nova psihologija uspjeha: Kako učiti djecu da ne odustaju?”, od kojih se druga radionica organizuje u saradnji sa Centrom za uzajamno vaspitanje VidiMe.

Još drugih programa pripremljeno je za jedanaesti dan festivala, a kompletan program sa satnicom može se naći na sajtu www.kotorskifestival.me.

1 komentar

  1. Zar bas ni jednu predstavu Herceg Fest nije mogao da dovede? Ili samo setaju po svijetu, bez ikakvog ucinka? I’d svih uprava ove koalicije, ova je najgora

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code