JEDINO TIVĆANI OBILJEŽILI 12.MART MEĐUNARODNI DAN SADNJE CVIJEĆA

JEDINO TIVĆANI OBILJEŽILI 12.MART MEĐUNARODNI DAN SADNJE CVIJEĆA

93
0
Podijeli

Pod sloganom „Zajedno za zajednicu” dvadesetak zaposlenih na projektu, u saradnji sa Zelenim timom Opštine Tivat, u potpunosti je preuredilo mali tivatski gradski park koji se nalazi između ulica 21. novembar, Ribarskog puta i Druge dalmatinske.

U uređenje parka, novi mobilijar i sadnice, kao i renoviranje dječjeg igrališta uloženo je oko 5.000 eura, a zaposleni na projektu Porto Montenegro od kompanije su dobili slobodan dan, kako bi učestvovali u ovoj cjelodnevnoj akciji.
Pored sadnje cvijeća, uređenja zelene površine, obavljena je opravka i farbanje dječjeg mobilijara za igru, a sve to kako bi se na valjan način obilježio 12.mart, Međunarodni dan sadnje cvijeća.
Tivat je izgleda jedini grad u Crnoj Gori u kome se konkretnim akcijama obilježava ovaj međunarodni ekološki dan. Kako navode iz Porto Montenegra nije riječ o klasičnim sponzorstvima i donacijama, čija je vrijednost od osnovanja samog projekta veća od dva miliona eura, već direktno učešće zaposlenih iz svih sektora kompanije u akcijama od javnog interesa.

Picerija i restoran


Pored finansijskih sredstva za ovu akciju koje je obezbijedila kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro, podršku su dali Opština Tivat, Zeleni tim opštine Tivat i rukovodilac Službe gradskog zelenila u JKP-u, inženjerka hortikulture Tanja Krstović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code