Početna Sport Jelena Tomašević i Dušan Milošević pobjednici 6. Novskog duatlona i prvenstva Crne...

Jelena Tomašević i Dušan Milošević pobjednici 6. Novskog duatlona i prvenstva Crne Gore

3

U Herceg Novom je održan 6. Novski duaton, ujedno i državno prvenstvo Crne Gore u sprint duatlonu i otvoreni kup. Za trku u formatu sprint duatlona, 5km trčanja, 20km vožnje bicikla i na kraju 2,5km trčanja, bilo je prijaveljno 40-ak takmičara. Međutim, na startu se pojavilo samo 28, među njima 5 u ženskoj kategoriji.

Apsolutni pobjednik je Dušan Milošević iz TK Podgorica, sa vremenom 58 min 13 sec. Iza njega je stigao Jakša Diklić iz TK Dubrovnik za 1h 18 sec, a iza njega Luka Čupić iz TK Herceg Novi, koji je trku završio za 1 h 30 sec.

Picerija i restoran

Kod dama apsolutna pobjednica je Jelena Tomašević-TK X Herceg Novi, sa vremenom 1:12:28. Druga je Made Žeravica 1:18:03 iz TK Dubrovnik i trećeplasirana Žana Pavićević sa vremenom 1:19:10, iz TK Podgorica.

Poredak na prvenstvu Crne Gore:
Državni prvak je Dušan Milošević TK PG, drugi je Luka Čupić TKXH i Dragan Jovanović TK Kotor

U ženskoj konkurenciji prvakinja Crne Gore je Jelena Tomašević TKXHN , drugoplasirana Žana Pavićević TK PG i na trećem mjestu, Tamara Lepetić iz TKXHN, koja se poslije izvjesne pauze s uspjehom vratila na trkačke staze.

Učesnici su, uglavnom, bili iz Triatlon klubova, iz Podgorice, Cetinja, Bara, Kotora, Risna, Tivta, Dubrovnika i Herceg Novog.
Biciklistička staza je zbog radova na magistralnom putu bila promijenjena, ali takmičarima nije smetalo. Trkačka staza je u odnosu na dosadašnje isto malo korigovana zbog dinamike učesnika, što se pokazalo kao dobra odluka. Takođe, startna i ciljna linija bila je na Titovoj vili, a ne kao što je bila praksa da je cilj u Gradskoj luci na Škveru.

– Na taj potez smo se odlučili iz organizacionih razloga. Ono što je najbitnije jeste da su svi uspješno završili trku i vrijeme nas je poslužilo. Ostaje žal zbog malog broja takmičara, što je pokazatelj da se baza takmičara pogotovo iz Crne Gore smanjuje i da je potrebno da se radi na sa mlađim kategorijama – kaže nam u ime organizatora TK X Herceg Novi, ali i jedan od učesnika sa osvojenim 8. mjestom, Marko Butulija.

Na manji broj takmičara sigurno utiče i to što se u ovom periodu organizuje dosta trka u Crnoj Gori i okruženju, pa se takmičari, kako kaže Butulija, razdijele i biraju gdje će ići. Ranijih godina nije bilo takvog izbora, pa se lako okupljao veliki broj takmičara.

Inače, ni današnje takmičenje ne bi bilo moguće bez logistike volontera sa Fakulteta za menadžment u Meljinama, iz Adriatic Fitness centra, individualaca, kao i članova Moto kluba “Cruiser“. Organizatori su zahvalni i hercegnovskoj saobraćajnoj i komunalnoj policiji, Opštini i TO Heceg Novi, kao i drugim brojnim sponzorima.

3 Komentari

 1. Ministre, kad budeš upićen šta pojam “državno” znači, tek onda se iz fotelje, sa pivom i rucu, i oglasi! Dakle, takmiče se triatlonci iz crnogorskig klubova što takmičrnje čini državnim. Eto, malo informacije nije na odmet.

  5
  1
  • Svi vi tripujete da smo mi u fotelje sa pivom u ruci. A nego ste vi samo zdravi i veseli. Imamo drugi vid rekreacije,ali ne tripujemo da smo zdraviji od svih ostalih na svijetu i ne dizemo na veci nivo. Da nije radio Jadrana ne bi se ni znalo za vas

   4
   4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code