JELUŠIĆ: OPŠTINA HERCEG NOVI KOČI INVESTICIJU OD 4 MILONA EURA U IGALU

JELUŠIĆ: OPŠTINA HERCEG NOVI KOČI INVESTICIJU OD 4 MILONA EURA U IGALU

94
0
Podijeli

centar igaloNaredne sedmice Vladin savjet za privatizaciju i kapitalne projekte odlučiće sa kojim investitorima će nastaviti saradnju, a ko će izgubiti povjerenje da to učini. Za HTP Primorje, koje je nakon 2 ipo godine, napokon i pravosnažno postalo vlasnik 80 % akcija hotela Centar za domor i rekreaciju u Igalu, nema straha da će se to dogoditi, jer oni mogu očekivati samo ankes na već postojeći ugovor o produženju rokova.
– To neće biti beskonačno, ali očekujemo da ćemo dobiti nove rokove za početak investiranja – kaže za Radio Jadran izvršni direktor HTP Primorje, Predrag Jelušić. On ističe da je početkom februra održana Skupština akcionara na kojoj je izbran Upravni odbor preduzeća preko koga sada Primorje upravlja Centrom Igalo. Obaveza ulganja u igaljski hotel je 4 miliona eura. Kako kaže Jelušić, prije dvije nedjelje sa radnim timom Vlade je održan sastanak i iskazana i spremnost da se to i ostvari, ali sada postoji problem koji sve to i koči.
– Postojeći hotel ima 5 +7 spratova, a po postojećoj planskoj dokumentaciji predviđa 5+4, zbog čega je menadžement hotela inicirao izmjenu ovog planskg dokumenta. To nije dalo rezultate jer sam imao uvid u čitavu prepisku sa loklanom samoupravom Novoga – rekao je Jelušić. Ono što je još takođe problematično jeste što u planu sjednica SO HN za ovu godinu nema tačke dnevnog reda kojom bi došlo do izmjene planske dokumentacije, tako da i dalje ostaje ta spratnost 5+4, što je nelogično – smatra Jelušić.
Praktično, to je limitirajući faktor koji se mora riješiti kako bi počelo investiranje. Sa ovim je upoznat radni tim Vlade, tako da u “Primorju” očekuju da će se ova čudna situacija uskoro razrješiti, kako bi otpočeli s projektom rekonstrukcije hotela u Igalu. Jelušić očekuje nove rokove od Vladinog tima za početak realizacije investiranja. Smatra da je opština mogla sve završiti oko izmejna planske dokumentacije za 2 ipo godine koliko je trajalo utvrđivanje vlasništva nad hotelom Centar – Igalo.
Vlada je na sjednici od 25. januara ove godine dala precizne rokove za investitora, da do 1. septembra 2013. zatraži građevinsku dozvolu, a da do 1. oktobra krene sa osnovnim građevinskim radovima. Rok do kojeg hotel treba staviti u funkciju je 26. april 2016. Preduslov za potpisivanje ovog ankesa je obezbjeđivanje adekvatne bankarske garancije. Novim aneksom neophodno je predvidjeti i mogućnost raskida ugovora ukoliko se investicione aktivnosti ne bi poštovale.
Ali, šta će podrazumjevati novi ankes ugovora, koji će biti uslovljen kašnjenjem u usvajanju planske dokumentacije za ovaj dio Igala u lokalnoj samoupravi, znaće se već narednog ponedjeljka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code