JELUŠIĆ: “RASKID UGOVORA NIJE KONAČAN“

JELUŠIĆ: “RASKID UGOVORA NIJE KONAČAN“

71
0
Podijeli

centar igalo hotelU tivatskom HTP „Primorju” upoznati su sa predlogom Vladinog radnog tima da jednostrano raskinu privatizacioni ugovor za hotel „Centar” Igalo, kazao je za Radio Jadran izvršni direktor „Primorja”, Predrag Jelušić.
– Još ne mogu ništa da komentarišem, jer nemam nikakav konkretan zahtjev, odnosno prijedlog Vlade. Očekujem da ćemo nešto zvanično imati kada se Vlada bude konkretno izjasnila o ovoj preporuci radnog tima. Podsjetimo da je Vladin tim ustanovio da investitor zbog dugotrajnih sudskih sporova nije bio u mogućnosti da ostvari vlasnička prava nad hotelom „Centar”, ali i da to za njih nije valjani razlog da se ne izvrše investicione obaveze. Zbog toga, kao se navodi u informacji, država ne može da trpi štetu koja je nastala neslaganjem partnera. Šestogodišnje neispunjavanje preuzetih obaveza za ulaganje ne manje od četiri milona eura je razlog zbog čega nije ostvaren pravni i ekonomski cilj ugovora. Zato radni tim Vlade predlaže jednostrani raskid ugovora.
Šta će raskidanje ugovora, ukoliko dođe do njega, značiti za „Centar” Igalo kao i HTP Primorje, kao i kakvi će biti neki dalji postupci uprave, Jelušić nije mogao da kaže naglašavajući da će sve ipak zavisiti od akcionara.
“Sve će najvjerovatnije zavisiti od Odbora direktora, odnosno vlasnika preduzeća, jer su i akcije Centra kupljenje na osnovu odluke Odbora direktora, odnosno predstavnika vlasnika, a ne menadžmenta firme, tako da, ukoliko i dođe do raskida ugovora, oni će najvjerovatnije odlučivati šta dalje” – zaključio je Jelušić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code