Početna Naslovna Jelušić: Cijene mobilijara izbalansirane, prema kvalitetu ponude

Jelušić: Cijene mobilijara izbalansirane, prema kvalitetu ponude

15

Cijene mobilijara na crnogorskim plažama formiraju zakupci, a trenutno one odgovaraju kvalitetu ponude, smatra direktor Morskog dobra, Predrag Jelušić.

„Mobilijar na plažama košta od pet, šest i sedam eura po kompletu, pa do ekskluzivnih plaža gdje su te cijene dva do tri puta više“, kazao je Jelušić u Jutarnjem programu TVCG.

On je podsjetio da Morsko dobro ne utiče na cijene mobilijara na plažama.

“Cijene se slobodno formiraju, konkurencija između zakupaca je otvorena. Mislim da sad cijene odgovaraju kvalitetu ponude i posljednjih godina nema većih promjena”, rekao je Jelušić.

On je naveo da i mediji često potenciraju cijene zakupa na Svetom Stefanu.

“To onda ode kao vijest da je to cijena na cijelom primorju, što nije tačno. Mislim da su cijene izbalansirane“, ocijenio je Jelušić.

On je podsjetio da se na preko 100 lokacija svakih 15 dana ispituje kvalitet morske vode.

“Ispitivanja pokazuju da je na preko 96 odsto plaža voda odličnog kvaliteta“, kazao je Jelušić i dodao da postoji 350 organizovanih kupališta na primorju.

Ove godine oko 1,7 hiljada lokacija bilo na javnom pozivu.

Petogodišnji ugovori sa zakupcima plaža, prema riječima Jelušića, daju šansu da se kvalitetnije upravlja plažama i da budu što atraktivnije.

Jer, novac koji prihoduje Morsko dobro od zakupa, ulaže se u podizanje kvaliteta plaža i u infrastrukturu odnosno u trajna ulaganja.

15 Komentari

 1. Ovo se više ne može citati od muke i sramote! Većina koji ovdje pišu očito nisu mnogo proputovali po Sredozemnom moru – po eskluzivnim plažama Italije, Španije i Grcke se placa i do 250 Eoro za dvije lezaljke i suncobran, a na ostalim plažama 40-50 Eura….. ali za 250 Euro lezite na drvenim ležaljkama sa sundjerima od 25cm debljine, u hladovini suncobrana od mekane upletene trske raspona 2,5m, nema reklamnih, jeftinih suncobrana sa imenima vinarija, pivara i sl. Ostale plaže su slične, samo je uobicajena cijena 40-50 Euro u prvom redu, a pi pet manje u svakom redu iza.Razlika je u debljini sunđera na lezaljkama i to diktira cijenu i blizina ekskluzivnih odmarališta, kao Porto Cervo na Sardiniji (jedino tamo su lezalje u paru 250Euro za dan). Ne treba zaboraviti da to nisu kamene ili betonske plaže već sa najsitnijim bijelim ili žutim pijeskom kao na Karibima i da je morsko dno u vodi isto tako pjeskovito koliko vas oči nose, a voda kristalno čista i tirkizno plave boje….treba dodati da plazmi spasioci rade svoj posao kako valja, a ne rastjeruju kupace koji žele da se odmore na javnom dijelu plaže koja je isto toliko divna kao i onaj dio na kojima je mobilijar…. plaže su divno uredjene, a svaka ima makar pola prostora za javno kupanje, a najviše pola za privatno, većina ima manji dio koji je zakupljen. Na plažama ne tresti umobolna muzika, već tiha i pristojna za svakoga. Više od deset godina obilazim te plaže po Sardiniji (raj na zemlji, bez pretjerivanja), Grčkoj i Španiji. Kupali smo se i na javnim i privatnim djelovima stotina plaža i podjednako uzivali na svima, zato smo se i vraćali više puta. Crna Gora treba dosta toga da nauci o turizmu prije nego mognu da se zovu luksuznom i primjernom destinacijom za odmor…..

 2. još kad bi vi svi bili izbalansirani u glavi onda bi Crna gora možda i postala drugi Montekarlo,ovako ode mast u propast u zemlji bez mozga.Tad će te shvatiti da vam za propadanje svega nije kriv niko drugi osim vas samih.Da luđaci naplačuju 1,50€ za ulaz na plažu bez dodatne nalate ležaljki i suncobrana sve bi plaže bile pune a ne prazne a ne da se betoniraju ulazi i pristup plaži kao što to radi Azuro i ostali močnici uz blagoslov Morskog zla iz Budve.

 3. Nekad nismo ni znali sto su lezaljke,a sad mudrovanje.Ko ima neka placa ko nema opruzi se na pontu i uziva.Mene jedino prodavnice nerviraju jer se svaki dan mora jes,i ovo sto se cini je veliki bezobrazluk.Crni penzioner od 150 e mora i sad da zivi

 4. Vrhunac imbecilnost!!! Na plaži Splendido na Savini nemožeš se istuširati ako ne nemaš narukvicu. A narukvica se dobije samo s najmom imobilijara. Godinama sam u Herceg Novom ali neke stvari su stvarno da pođeš za Grčku.

  • Druže , vodu kojom se ti tuširaš neko plaća a plaća je debelo veruj mi , odakle god da si došao sem ako nisi iz nekog baš ruralnog mesta TAMO GDE TI ŽIVIŠ SVE SE PLAĆA i više i skuplje nego što bi ti trebao platiti nešto u Herceg Novom – ZNAM DA JE TAKO , živeo ti meni i zdrav bio , sam proceni gde ti je najlepše pa idi tamo , za svoj novac biraš gde ćeš ZAR NE !

 5. Od kada je turizam ostao jedina privredna grana na crnogorskom primorju, jer neke druge profitabilne privredne grane nema, turističkim radnicima ostaje samo briga kako da za tri ljetna mjeseca namaknu sredstva da prežive cijelu godinu. Herceg Novi je posebno osjetio šta znači “pljčkaška privatizacija”, koja je progutala HTP “Boku” i “Prvoborac”, Brodogradiliše “Bijela” ugašeno, tako da je ostao samo turizam. Koliko znam euro je najskuplji u Crnoj Gori, zato su i cijene paprene. Država je skupa investicija. Treba namaknuti pare za plate, vojske, policije, carine, zdravstva, sudstva školstva, opštinske i republičke administracije, raznoh NVO, a sve to pada na leđa turističke privrede.

 6. Crna gora je skupa za odmor…
  Smjestaj je najeftiniji u privatnom arazmanu …sve drugo je skupo..hrana..pice..provod..
  A o mobiljaru da ne govorim ne moze se prici do vode..sve je ogradjeno kao logori..
  Nema slobode..

 7. U Zelenici na plaze pivo točeno o,33 2.50 € u noćnim satima kad imaju svirke onda je jos skuplje i nema naravno racuna. Uzas od usluge i ponašanja pojedinih na plaži. Naravno vise nas nece gledati u Zelenici. Za ležaljke nema racuna niti blok neki a Velike SU PTRIOTE

  • Dragi moji Novosadjani neznam sta vam znaci to Patriote su danas toga nema patriota je samo interes i novac da se nelazemo ,Sto se tice lezaljki niko vas netera da ih uzimate jer one predtavljaju drugi lezaj koji vi koristite a cijene pica nisu nista skyplje od Zlatibora posebno neki lokali na Zlatiboru ubijaju tako da sve je to isto sto se tice i cijena i ysluge .Neodobravam mnoge stvari al ako zelite da uzivate luksuzno i na plazi sve to ima cijenu

   • Kada bi zakupci poštovali Ugovor plaže ne bi bile potpuno pokrivene bezukusnim plastičnim lezaljkama koje su veći dio dana prazne. Ali može im biti kad inspekcije nema nigde.

 8. Ispod 8 u Herceg Novom nema kompleta. Na Zanjicama 10.
  Kad vec pominjemo Zanjice, povratna karta do Zanjica 8, a ako idete i do plave Spillje 15.
  Kolac u nekadasnjem Bokinom restoranu 4, palacinke takodje 4.
  Pa pomnozite ako na Zanjice ode cetvoroclana porodica. Sramota.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code