JESEN POKAZALA RUŽNO LICE

JESEN POKAZALA RUŽNO LICE

230
0
Podijeli

Nevrijeme 30 09Nevrijeme koje je protekle noći i jutros zahvatilo bokeljske opštine i Budvu, najviše je izazvalo plavljenje ulica, zbog zapušenih odvodnih kanala i šahtova, kvaraove na elktro postrojenjima I mreži, kao i otežan saobraćaj. Zbog povremenih udara vjetra, bez struje su jutros bili dijelovi naselja u Kamenarima, a u Zelenici će biti neophodna zamjena trafo stanice, koja bi, kako su nam saopštili iz Elektrodistribucije, trebalo da bude gotova u toku dana. Na na nekih pola sata i Igaljani su bili bez struje, a iza 14 h zapalila se i trafostanica u Mojdežu,u blizini Filterske stanice.
Slična situacija bila je i u Kotoru, gdje je kiša praćena olujnim vjetrom i grmljavinom, prouzrokovala bujične potoke na prilazu kod Studentskog doma, odnosno Osnovne škole u Dobroti, kao i kod škole u Škaljarima.
Budva je od podna zarobljena u nevremenu. Ogromne količine padavina paralisale su saobraćaj, vidljivost kroz grad je smanjena, a bujice vode slivaju se ulicama i u visini do pola metra.
Od sinoć do danas u Herceg Novom palo je 48 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar je stalno mijenjao smjer, a najjači udar zabilježen je sat iza ponoći – 19 metara u sekudni, dok su valovi dostizali visnu i do jednog metra, saopšili su nam iz Hidrometeorološke stanice u Igalu.
Direktor JP Stambeno komunalno, Boris Seferović, ističe da su jake nalete vjetra izdržala i dva stabla košćele na Karači, koje je, kako kaže, jutros najprije i obišao. On je podsjetio i na odluku inspektora za hortikulturu u Komunalnoj policiji u Herceg Novom, Miodraga Pešića, da bi ova stabla, zbog starosti i truljenja, ipak najbolje bilo ukloniti, no na sprovođenje te odluke, ipak će sačekati i prvo će pokušati sa podmlađivanjem košćela.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code