Početna Turizam Jesen stigla, a more još malo “banja”

Jesen stigla, a more još malo “banja”

1

U 3.54 sati na sjevernoj Zemljinoj polulopti počela je jesen, a na južnoj proljeće. Obdanica će ovog 23. septembra trajati 12 sati i osam minuta, a noć 11 sati i 52 minuta.

Prvi dan jeseni u Crnoj Gori biće pretežno sunčan, topao, do 33 stepena. Tek popodne umjerena oblačnost, u planinama kratkotrajna kiša.

Na primorju i dalje sunce koje miluje i more koje godi svim čulima, sa temperatutom od čak 25 sepeni. Tokom dana duvaće slab jugo ili prijatni jugozapadnjak, lebić.

Kao da je ljeto, a već pristižu i plodovi jeseni. Pečeni kostanji mirišu duž Šetališta Pet Danica.

Vjerovatno je lijepo vrijeme za kraj ljeta i početak jeseni zadržalo ove godine furešte, pa prema podacima TO u Herceg Novom još odmara 9900 gostiju, ili 29 odsto više nego lani. U hotelima je 4135, u domaćinstvima 5851 posjetilac.

Ipak, miholjsko ljeto po evropskim sinoptičarima neće još dugo. Prema portalu Severe Weather Europe narednih dana Evropu će zahvatiti talas hladnog vazduha sa Arktika. On će se proširiti i na Crnu Goru.

Tako će već od sjutra masa vrlo hladnog vazduha doprijeti do južnog Mediterana, pa čak i sjevera Afrike, navodi Severe Weather Europe.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code