Početna Ke Nova Jesenja fešta ove subote u Novom

Jesenja fešta ove subote u Novom

2

Nastupom mažoret kluba Lily, koji će početi podno Tore u 10 časova sjutra će biti otvorena još jedna jesenja fešta u Herceg Novom.

Izložba domaćih proizvoda i rukotvorina inspirisanih jesenjim plodovima i bojama sa 32 do juče prijavljena izlagača  biće postavljena u pješačkoj zoni Njegoševe ulice, počev od Mliječnog restorana.

– Mobilijar za sve izlagače nije bilo lako prikupiti, Turistička organizacija, Sekretarijat za društvene djelatnosti, JUK Herceg fest i Gradska kafana su nam ustupili sve stolove za ovu namjenu. U potezu Njegoševe ulice biće priređena već treći put neobična izložba likovne sekcije SMŠ “Ivan Goran Kovačić” koju vodi Ksandra Popović- navode organizatori iz NVU Ruke.

Ove godine inspiraciju su talentovani srednjoškolci tražili u velikim umjetnicima koji su se bavili slikanjem motiva sa plodovima jeseni, kakvih je puno, ali fokus je usmjeren prema Karavađovim korpama sa voćem.

Učenice četvrtog razreda su pripremile prezentaciju po uputstvima svoje mentorke o estetici ovog umjetnika, koju su prikazale na početku jučerašnjeg kreativnog performansa u Svečanoj sali škole. Više od petnaest radova u različitim tehnikama i savremenoj interpetaciji ovih motiva biće postavljeni u izlozima butika, po čemu je ovaj naš zajednički koncept jedinstven.

-Nemojte se iznenaditi ako sjutra prijepodne ugledate velike hodajuće šipke – to će biti kostimirani mališani vrtića Naša radost iz Igala praćeni svojim drugaricama koje će svojim kostimima sugerisati koliko je šipak  zdrava voćka koju tokom godine treba da konzumiramo u vidu soka, a u jesen da mu se divimo dok je pun zrnima nalik na rubine- navode iz NVU Ruke.

Kako sve može da se prikaže šipak – rječju, stihom, bojom na slikarskom platnu, ali i u raznim rukotvornim tehnikama biće prikazano  u postavci radova sa kreativne radionice u kojoj su prošle subote u Art kvartu učestvovali učenici OŠ “Milan Vuković” koje su u radu usmjeravale književnica Boka Pušić, nastavnica Mira Krulanović i predstavnica našeg Udruženja Marija Milić. Art Kvart

-U donatorskoj Jesenjoj trpezi podržavamo akciju učenika OŠ “Dašo Pavičić” koji su se sjajno organizovali da pomognu prikupljanje novca za operaciju potrebnu Maši Berat učenici VI razreda. U tome će pomoći: udruženja žena “Fešte” Baošić i “Ruža vjetrova” iz Bijele, Preduzetnici i volonteri Srednje škole “Ivan Goran Kovačić”, hoteli, restorani, ljudi dobre volje. Prikupljanje donacija i degustacija slatkiša od šipka, mandarina, kivija, rogača, kestena I drugih jesenjih plodova počinje od 10.30 časova. Najavljuju čalnice NVU “Ruke”.

U zabavno-muzičkom programu nastupiće dvojac iz druge generacije ansambla “Bokelji” Dušan Tadić i Petar Kraljević. Predstaviće se i “Novi Sloveni” koji čine Konstantin, Petar, Savo i Miloš V. Takođe kada se iza posljednjeg imena doda nick Soft ’85 zna se da će biti i fantastična play lista, a kao bonus  se najavljuje hip-hop freestyle nastup Worza Radmana.

Jesenju feštu su podržali TO Herceg Novi, Ministarstvo turizma Crne Gore i Opština Herceg Novi.

2 Komentari

  1. Bez uvrede, uvijek je sigurnije kupiti kod domacice za koju vec znate da je cista,uredna i da joj se sok ne ukiseli,a dzem ne ubudja nakon mjesec dana, nego kupovati na ulici proizvode nepoznatih,a svaki stand tvrdi da je proizvod njegov. Narancu i nekako,ali sok od sipka branog pokraj magistrale, sto svakodnevno vidimo iz auta,nikako ne mozemo tretirati zdravim. Ko ima svoje imanje na selu,taj ima zdrave proizvode da proda.

    16
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code