Jesenja šeširijada i radost za najmlađe u Bijeloj

Jesenja šeširijada i radost za najmlađe u Bijeloj

1
Podijeli

Tradicionalnom jesenjom šeširijadom mališani vrtića “Naša radost” iz Bijele, ukrašeni toplim jesenjim bojama, odali su jutros omaž ovogodišnjem dobu, dok su uzbuđeni roditelji sa oduševljenjem  pratili raznobojnu povorku. Katarina, čije je dijete učestvovalo u šeširijadi priča za Radio Jadran, da je to bio mali praznik za mališane:

– Djeca su bila slatka, lijepo su se ponašali, niko nije pravio nikakav problem. Sve grupe su imale svoj program, od jaslične grupice do najstarije i svi su bili dobri. Roditelji su bili angažovani da naprave šeširiće, da ih ukrase, kako god ko se snašao, ili pravim lišćem ili da nešto nacrtaju, zalijepe. Kreativnost je mogla da dođe do izražaja, nije važno kako, jer svi su bili različiti – kazala je ona.

Picerija i restoran

Uzbuđeni roditelji nestrpljivo su iščekivali raznobojnu povorku, koja je, inače, u poznatom morskom ambijentu dodala neuobičajeni kolorit. Privučeni iščekivanjem roditelja i baka, djeca su žamorom najavila početak defilea. Pred njima, vaspitači, prvi učitelji koje generacije zapamte, predvodili su ovu veselu kolonu, jedinu kojoj se prašta nedostatak uigranosti.

Defile, koji je počeo oko 9 časova, je išao od obale, odnosno od Vrtića do Pošte i nazad. Nakon pola sata šetnje mališani su se vratili da pokupe zaslužene aplauze. Jutros nije bilo ljepšeg pogleda na zaliv.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code