JOŠ MALO, BIĆE VODE KAO ZA LJUDE

JOŠ MALO, BIĆE VODE KAO ZA LJUDE

159
0
Podijeli

cesmaVoda iz hidrotunela jutros je puštena sa Plata cjevovodom ka Herceg Novom i u ranim popodnevnim časovima stigla je i do Filterske stanice Mojdež. To nam je nakon više dana neodazivanja na pozive Radija Jadran potvrdio tehnički direktor JP Vodovod i kanalizacija, Mićo Stojanović.
On objašnjava da je potrebno još 3 do 4 sata da se voda pročisti i prekontroliše tako da će Novljani normalno vodosnabdijevanje, imati tek sjutra 29. juna – rekao je Stojanović isto što smo već javili našim slušaocima i čitaocima.
Herceg Novi tokom proteklih 15 dana bio je pod izuzetno oštrim i teškim restrikcijam vode. Redovno čišćenje tunela HE Trebišnjica – Plat, ove godine krenulo je kasnije, sa sušom i vrućinama, što je povećalo potrošnju. Iz “Vodovoda” često nijesu mogli da ispoštuju najavljene termine snabdijevanja u svim dijelovima opštine. Tako su mnogi građani trpjeli bez vode i po nekoliko dana.
No, nevolje sa vodom po prestanku čišćenja tunela ne prestaju. Zato se i ove kao i prošle godine može očekivati pucanje cijevi, veća potrošnja zbog dolaska turista i visokih temperatura, nedovoljan kapacitet Opačice za snabdijevanje Hercegnovske rivijere. Tako da bocune, badanje, škafe i ostale posude, ne bacajte jer kao što su nam jednom i poručili iz Vodovoda, ”kada vodu vidite na česmi, tad će vam stići”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code