John Vesel: Herceg Novi je prirodni amfiteatar za spektakle

John Vesel: Herceg Novi je prirodni amfiteatar za spektakle

1976
5
Podijeli

John Wassel hn 270716U okviru druge faze kandidature Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture, u ovom gradu je proteklih dana boravio kreativni producent organizacije „Walk the plank“, John Vesel. Ta organizacija već 25 godina širom svijeta organizuje spektakle na otvorenom.

„Vaš grad je fantastičan. Imate predivno more i nevjerovatan prirodni amfiteatar. Ovo je odlično mjesto za napraviti zapanjujući šou“, kazao je Vesel koji se nada da će upravo Herceg Novi biti jedan od lokacija na kojima će organizovati spektakl.

Picerija i restoran

„Mislim da imate ozbiljnu šansu da osvojite titulu Evropske prijestonice kulture. Imate oponenta u toj trci koji je veoma ozbiljan, ali imate nevjerovatno dobru lokaciju i odličan tim, koji je iskusan, ambiciozan i pun entuzijazma“, rekao je Vesel.

Obećao je da će se vratiti u Herceg Novi, kao i da će rado odgovoriti na zahtjev da njegova organizacija pomogne u organizovanju manifestacija u našem gradu.

„Walk the plank“ je već dva puta bila partner na projektima Evropska prijestonica kulture: za Liverpul 2008. godine su organizovali otvaranje i završnu ceremoniju, a 2011. za finski grad Turku takođe ceremoniju otvaranja. Trenutno sarađuju i sa Pafosom (Kipar) koji će biti Evropska prijestonica kulture 2017. godine i Valetom (Malta) koja će ovu titulu nositi 2018. godine.

„Walk the plank“ je britanska organizacija koja postoji od 1991. godine. Okuplja kreativce koji su specijalizovali organizovanje događaja na otvorenom. Ponose se brojnim preformansima koje su priredili na zemlji i na vodi, koristeći čitav spektar različitih tehnika i efekata. Pored učešća u realizaciji projekata Evropska prijestonica kulture, radili su za festivale u Velikoj Britaniji, Kanadi, Singapuru i drugim zemljama. Više o njima možete naći na sajtu.

5 Komentari

Ostavite komentar

*

code