Jokić kod Jelušića: Biće nastavljeno uređenje kupališta u Perastu, prostor u zahvatu...

Jokić kod Jelušića: Biće nastavljeno uređenje kupališta u Perastu, prostor u zahvatu Luke Risan…

2
Podijeli

Predstavnici MZ Perast i projektant arhitekstonskog studija “AiM” upoznali su u Budvi direktora JP Morsko dobro, Predraga Jelušića i predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokić, sa saradnicima o detaljima uređenja kupališta Borići u Perastu.

Zaključeno je da se nakon usaglašavanja svih institucija nastavi procedura realizaciie uređenja kupališta u Perastu, saopšteno je iz Morskog dobra.

Picerija i restoran

Jelušić je informisao da će JP Morsko dobro u najskorijem roku objaviti Javni poziv za davanje u zakup lokacije – parkinga u Perastu sa ciljem uvođenja reda i postavljanja standarda.
Na predlog Jokića, dogovoreno je da uz podršku Opštine Kotor JP Morsko dobro sprovede aktivnosti na uređenju prostora u zahvatu luke Risan, do realizacije DSL, Sektor 10.

Jelušić je upoznao Jokića i njegove saradnike sa projektima i aktivnostima koje JP Morsko dobro sprovodi na području opštine Kotor, prvenstveno realizacija projekta uređenja pješačke staze Risan- Perast na kojoj je prije mjesec cijelom dužinom postavljena javna rasvjeta. U toku je procedura sprovođenja postupka javne nabavke za realizaciju IV (završne) faze uređenja, odnosno popločavanja staze i postavljanje pratećih sadržaja. Završetak investicije očekuje se krajem godine.

Morsko dobro sprovodi I značajne aktivnosti na pripremi ljetnje turističke sezone u opštini Kotor, odnosno sanacijo obalne infrastrukture koja je oštećena u nevremenu minulog proljeća. Radi unaprijeđenja kupališnog turizma, JP Morsko dobro je, uz saglasnost Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, obavilo prihranjivanje plaža na području Kotorsko-Risanskog zaliva.

2 Komentari

  1. Staza Perast-Risan je na pola zavrsena…malo, malo pa beton.. iz betona vire metalne šipke. Ne daj bože da neko krene u šetnju noću. Nisu u stanju 3 godine završiti nepunih 2km. Materijala od gradnje, bačenih dasaka i pjeska svuda. Glavno da su rasvjetu postavili.

Ostavite komentar

*

code