Početna Oko nas Kotor Jokić naložio isplatu zarada, Perović otkazala sjednicu SO Kotor

Jokić naložio isplatu zarada, Perović otkazala sjednicu SO Kotor

7

Nakon presude Upravnog suda, Vladimir Jokić saopštio je da su posebno zadovoljni pravovremenom reakcijom suda koji je presudu donio prije 14. juna, za kada je zakana sjednica na kojoj je trebalo da se bira novi predsjednik Opštine Kotor.

Predsjednica Skupštine Opštine Kotor Dragica Perović otkazala je sjednicu koja je zakazana za petak, uz obrazloženje da nakon presude Upravnog suda takva sjednica nema smisla.

Jokić je saopštio da od DPS-a i ostalih, koji su bili za njegovu smjenu očekuje izvinjenje građanima, i odmah po prijemu presude Jokić je potpisao rješenje za isplatu zarada zaposlenima u Opštini Kotor.

Aprilsku platu zaposleni su tako dobili danas, a majsku će kada bude gotov obračun, saopšteno je na vanrednoj press konferenciji.

Jokić je, na konferenciji za medije, kazao da je zadovoljan što je Upravni sud potvrdio ono što su naveli u tužbi.

“Nakon što su političkom korupcijom, u pravno nevaljanoj proceduri, služeći se pravnim i političkim nasiljem, odbornici pokušali da mimo izborne volje građana preuzmu vlast u Kotoru, podnijeli smo tužbu. Zadovoljan sam što je Upravni sud u presudi potvrdio sve navode iz tužbe”, rekao je Jokić.

On očekuje od odbornika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije, Hrvatske građanske inicijative i Liberalne partije javno izvinjenje građanima Kotora koje su doveli u ovakvu situaciju.

“Zbog njihovog političkog i pravnog nasilja, više od 40 dana, grad Kotor nije funkcionisao. Nakon što sam primio presudu dao sam nalog za isplatu zarada zaposlenima u javnim ustanovama i u Opštini, tako da će aprilska zarada biti isplaćena do kraja dana”, naveo je Jokić.

On je kazao da će u Opštini Kotor zajednički učiniti sve kako bi se posljedice tog bezvlašća sanirale i kako bi grad nastavio normalno da funkcioniše i dočekao spremno turističku sezonu.

Jokić je zahvalio odbornicima u Skupštini Opštine Kotor koji su bili na strani zakona i očuvanja izborne volje građana, kao i predsjednici Skupštine Dragici Perović, koja je, kako je kazao, istrajavala na poštovanju zakona.

“Od danas grad i Opština Kotor normalno funkcionišu, a ja ću sa mjesta predsjednika Opštine učiniti sve što je u mojoj moći da zaštitim izbornu volju građana”, naglasio je on.

Opunomoćeni predstavnik Demokrata, Neven Gošović, rekao je da je misija sudstva da garantuje vladavinu prava.
“Efikasno postupanje Upravnog suda podrazumjevalo je da odluka bude donijeta prije 14 juna. Svako drugačije postupanje Upravnog suda onemogućavalo bi pristup pravdi”, rekao je Gošović.

Prema njegovim riječima, Jokić nastavlja sa vršenjem funkcije predsjednika Opstine Kotor u punom kapacitetu.

“Donesenom presudom potvrđen je stav da ni na čemu zasnovana Odluka o prestanku manadata predsjedniku opštine Kotor koju je donijela grupa odbornika, u pauzi skupštinskog zasijedanja i koju je potpisala neovlašćena osoba, predstavlja elementarno nezakonit akt”, naveo je Gošović.

On je istakao da je misija sudstva u svakoj demokratskoj državi da garantuje vladavinu prava i obezbijedi pravilnu primjenu zakona na nepristrasan i efikasan način.

“Upravni sud je, uvažavajući navedene razloge i u javnom interesu, štiteći princip zakonitosti slobode i prava građana Kotora, čuvajući pri tom nezavisnost i samostalnost, donio odluku o ovom predmetu 7. juna”, rekao je Gošović.

Kako je naveo, efikasnim postupanjem u tom predmetu Upravni sud je građanima poslao poruku da nezakonito postupanje i zloupotreba ovlašćenja ne mogu predstavljati osnov za preuzimanje vlasti.

Perović je zahvalila Upravnom sudu što je “bio na nivou i poslušao glas razuma i profesije”.

Ona je danas odbornike obavijestila da otkazuje sjednicu Skupštine Opštine Kotor koja je zakazana za 14. jun.

„Odluku koju su donijeli pomogla mi je kao predsjednici Skupštine da pred ovu sjednicu što sam iznuđeno zakazala za 14. jun, sa jednom tačkom dnevnog reda, znam šta treba da radim“, rekla je Perović.

Kako je navela, presudu prihvata i kao priznanje da je ono što je do sad uradila bilo u skladu sa zakonom, Statutom i poslovnikom.
Perović je saglasna da građani Kotora zaslužuju izvinjenje odbornika koji su glasali za smjenu Jokića.

7 Komentari

 1. Samo autonomija, čemu strah i od čega, da se spasi što se da spasiti, ovako dalje jednostavno neide, život u Boki postaje sve teže podnošljiv, nema veze ko je ko i odakle nego kako mu je i kako će mu bit sutra…

  3
  1
 2. Ajmo stisnut mu*a pa probat peticiju napravit da vidimo koliko gradjana boke bi bilo za nezavisnost od cg? Vj bi bili proglaseni za teroriste i neprijatelje ove tzv drzave.

  4
  2
 3. Boka je izgubila svoju prepoznatljivost pod vlascu Crne Gore. Na ovim prostorima se sudaraju istok i zapad i zato nikad nece biti srece dok Boka ne postane ravnopravna republika. Boka radi Podgorica se gradi.

  18
  2
  • Svaki okupator je ostavljao nesto vrijedno iza sebe sto i danas traje. Od kad je pod vlascu Crne Gore ono sto ne stignu da devastiraju prodaju svojim pulenima da oni dodju glave.

   13
   1
 4. Grad Kotor nine funkcionisao 40 dana? Nije tačno. Grad je sasvim normalno funkcionisao. To je dokaz da se može živjeti i bez administracije, pogotove ovakve preglomazne, spore i neefikasne.

  14
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code