Početna Oko nas Kotor Jokić podnio inicijativu da Kotor dobije status grada

Jokić podnio inicijativu da Kotor dobije status grada

3

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, uputio je inicijativu Vladi Crne Gore da se lokalnoj samoupravi u Kotoru, umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrdi status grada, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore. On je o tome informisao i predsjednika Skupštine, Aleksu Bečića, na sastanku kojem je prisustvovao i predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Foto. Skupština Crne Gore

„U inicijativi tražimo od Vlade da Kotoru zvanično dodijeli status grada i to kroz izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o teritorijalnoj organizaciji odnosno Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora“, kazao je Jokić.

Tokom razgovora, predsjednik Opštine Kotor upoznao je predsjednika Skupštine sa problemima lokalne samouprave, formiranjem punktova za vakcinaciju, te sa konstantnim informisanjem građana o neophodnosti poštovanja mjera za suzbijanje pandemije Covida -19, kako bi se trend smanjenja broja oboljelih nastavio i u narednom periodu.

On se osvrnuo i na saradnju Kotora sa Dubrovnikom, kao i potencijalnom saradnjom sa drugim mediteranskim gradovima, radi postizanja uslova za kontinuirani održivi turizam.

Predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić pohvalio je rad Opštine Kotor na stabilizaciji finansijskog stanja, kao i proaktivno i uporno djelovanje na poboljšanju uslova za predstojeću turističku sezonu.

Izvot: Skupština Crne Gore

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code