Početna Ekonomija Još 31 prijava povjerilaca za Bolnicu Meljine, dugovanja, za sada, preko 11...

Još 31 prijava povjerilaca za Bolnicu Meljine, dugovanja, za sada, preko 11 miliona eura

6

Na prvom sastanku za formiranje Odbora povjerilca Opšte Bolnice Meljine u stečaju odloženo je ročište za 29. oktobar, jer je proteklog petka stigla još 31 prijava potraživanja.

– Mora se svima dati šansa da učestvuju u Odboru povjerilaca, kazao je Radiju Jadran, stečajni upravnik Žarko Ostojić.

On nam je potvrdio da je do 18. oktobra na spisku bilo 30 povjerilaca. Među najvećim su Poreska uprava, Atlas banka, Invest banka, Vodovod, EPCG, Montefarm…

Teško je procijeniti kolika su potraživanja prema Bolnici, s obzirom i da su potraživanja države 25 miliona eura:

-Ono što se očekuje, po knjigama, Bolnica  sigurno ima 11 miliona duga.  Novopsristigle prijave povjerilaca su, uglavnom, radnika, koji su, vjerovatno u dogovoru sa advokaticom, da bi “sačuvali” sudske troškove, pojedinačno prijavili dugovanja prema njima – kaže Ostojić.

Podsjetimo da je u septembru Privredni sud Crne Gore uvažio zahtjev Elektroprivrede Crne Gore i zbog nemogućnosti da naplati njeno potraživanje u iznosu od oko 250 hiljada eura pokrenuo stečajni postupak u Opštoj bolnici Meljine.

Bolnica je duže vrijeme bila u blokadi zbog neplaćenih obaveza koje iznose oko 6,5 miliona eura.

Zbog specifičnosti i značaja koji ima, Bolnica je nastavila djelatnost, uz puno angažovanje menadžmenta i 150 zasposlenih.

Kompanija Meljine kompleks Duška Kneževića je bila vlasnik Bolnice do uvođenja stečaja  i zasebno je pravno lice.

Sutkinja Milica Vlahović u četvrtom postupku nije usvojila zahtjev Olivere Elez-Mihajlović i Poreske uprave za uvođenje stečaja u Meljien komplesu, jer su njihova potraživanja u potpunosti izmirili Atlas kap i Atlas invest.

6 Komentari

 1. OVA KUCA NEMA DOMACINA CIJELO DRUSTVO JE OGREZLO U LAZI PLJACKI PREVARI KRIMINALU,NEAMO KADAR NEMAMO SKOLSTVO NEAMAO NISTA ,SAMO PREPRODAJA TRGOVINA I KO KOGA ZAJEBE .KLADIONICE AGENZIJE ZA NEKRETNINE DILERI RAZNIH ,,UMJETNICKIH,, SPOSOBNOSTI. NEMAMO VISE NI KRSTENOG ZANATLIJU MORAS CEKATI RED KAO KOD DOKTORA NEKAD ,KATASTROFA OD OPSTINE I DRZAVE.80 % POSLOVA SUMNJIVOG KARAKTERA BEZ PORIJEKLA NOVCA OVO JE INDUSTRIJSKA MASINA ZA PRANJE SPORKIH PARA.OMLADINO BJEZITE VANI KAKO ZNATE I UMIJETE GRAD I DRZAVA BEZ PERSPEKTIVE ZA NORMALNOG I POSTENOG COVIJEKA.

 2. Zašto ova nazovi država ne pokaže da joj je stalo do njenih građana i ne pretvori bolnicu Meljine u regionalni zdrastveni centar što je na početku lopovske privatizacije i kralj lopova bio i obečao.

  8
  1
 3. Ko je ovo prodao DiKeju i što su 30.god. radili Drzavni organi ako je DiKej ono što pričaju sada, a ja vjerujem da jeste. Ko je bio na lelu Tužilaštva, Policije javne i tajne…..zna li ko.

  23
 4. Још један добар примјер мафијашко-удбашке приватизације.Политичари и криминалци у Швицу на лијечење, а нама и ово мало јада узесте јер је на пјену од мора..Али нека сте какви смо јадови боље нисмо ни заслужили..Честитам!!!

  25
  2
 5. Nadam se samo da ce onaj kriminalac doci iz Londona da nama odgovara,sada mu je kriv Milo,Katnic,Brajevic ,i svi drugi,a dok su mu pomagali sve je bilo ok.Nas je u bolnici i bolnicu unistio.

  26
  14

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code