Još dvije zgrade u novom ruhu

Još dvije zgrade u novom ruhu

4547
11
Podijeli

U proteklom periodu završena je rekonstrukcija još dvije fasade – na zgradi u Ulici Mića Vavića broj 17. i u Ulici Daša Pavičića broj 3 u Herceg Novom. Agencija za izgradnju i razvoj, Opština Herceg Novi i Skupštine stanara time usmješno nastavljaju akciju obnove fasada u gradu.

U skladu sa dosadašnjom praksom, dio radova finansirali su sami stanari, a dio Opština i Agencija. Ukupna vrijednost rekonstrukcije fasada u Ulici Mića Vavića iznosila je 6.930 eura, uz učešće Opštine i Agencije od 3.000 eura. Uređenje fasade u Ulici Daša Pavičića koštalo je 4.209,41 eura, od čega je 1.000 učešće Agencije i lokalne uprave.

Picerija i restoran

Ove dvije zgrade bile su predviđene za rekonstrukciju još prošle godine. Jedna od njih je predstavljala opasnost za prolaznike, te je morala da bude sanirana po hitnom postupku, što je uspješno završeno, objašnjavaju iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Zahvaljujući ovoj akciji i odličnoj saradnji Opštine, Agencije i građana, tokom protekle godine, obnovljeno je 12 fasada u užem gradskom jezgru.

Prema riječima direktora Agencije, Nikše Grgurevića, na njihovu adresu stiglo je do sada još 39 zahtjeva Skupština stanara za saradnju u obnovi fasada zgrada.

Agencija će planirati posao prema dinamici prijema zahtjeva. Izvršen je premjer i predračun radova za sve fasade za koje su primili zahtjeve.

11 Komentari

 1. Skupština stanara je inicirala i već tri godine forsirala farbanje fasade……da nije bilo njih , nikakav Izbor niti Nikša Grgurević tu nisu pomogli……toliko o tome……a strašno je što ne postoji ili se ne poštuje Zakon kojim bi se zabranilo sakaćenje zgrada postavljanjem klima jer se baš ova direktno vidi sa mora i pruža ružan izgled zgradi,……džabe što se ulaže i pokušava uljepšati grad , kada postoje ovakvi propusti……Agencija za izgradnju je mogla biti malo upućenija u boje fasada i dozvoliti malo svježiji izgled i jače boje, kako bi unijela svježinu u okoliš….a ne vazda sumorne boje…..pa valjda smo na mediteranu……ali koga je briga, očigledno

 2. Bravo za Niksu Grgurevica,jedini si ti nesto I cinio u toj opstini- Hvala ti Niksa.Nadamo se da ce novi koalicioni strucnjaci u vlasti barem uraditi treci dio od ovoga sto si ti u kratkom roku uspio. Jos jednom -hvala Niksa .

  17
  8
 3. A zasto je smetalo da mali balkoni ostanu bijeli kakvi su i do sad bili? Sad lice na neke okacene kutije. Neko se pravi pametan…nepotrebno.

  4
  18

Ostavite komentar

*

code