Početna Društvo Još dvoje osumnjičenih za ubistvo Roganovića, potraga za njima traje

Još dvoje osumnjičenih za ubistvo Roganovića, potraga za njima traje

3

Uprava policije je u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, identifikovala još dva lica koja su učestvovala u planiranju, pripremi i ubistvu Šćepana Roganovića (37) iz Herceg Novog.

„Krivična prijava je podnijeta protiv M.B. zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. I.G. se tereti za krivično djelo teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije. Osumnjičeni nijesu dostupni nadležnim organima Crne Gore i oni se potražuju“, kaže se u saopštenju.

Ubistvo se desilo 13. februara 2020. Godine i policija je došla do sumnje da je K.V. (42) iz Herceg Novog u 2019. godini formirao kriminalnu grupu koju su činili M.B, M.Đ, I.G i druga za sada neidentifikovana lica, čiji je cilj bio obavljanje krivičnih djela protiv života i tijela.

Svaki član kriminalne organizacije imao je unaprijed određen zadatak i ulogu, a djelovanje kriminalne organizacije je planirano na duži vremenski period, uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika kriminalne organizacije.

Prikupljeni su materijalni i personalni dokazi koji ukazuju na sumnju da je M.B. djelujući po planu kriminalne organizacije 13. februara oko 9.05 h, na stepeništu Sima Matavulja prišao Roganoviću i iz pištolja marke „Crvena zastava” cal. 9 mm ispalio najmanje devet projektila u njegovom pravcu.

Nakon izvršenog djela M.B. se, sumnja se, trčećim korakom udaljio sa lica mjesta u pravcu ulice I Bokeške brigade gdje ga je na motociklu marke „Piaggio” sačekao K.V. poslije čega su se motociklom udaljili u pravcu Sasovića, gdje su, kako se sumnja, zapalili motocikl i vatreno oružje korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela. M.B. i K.V. su se nakon toga udaljili u mjestu Zelenika gdje su imali iznajmljen stan.

Djelujući po planu kriminalne organizacije osumnjičeni I.G. je, sumnja se, imao zadatak da prati kretanje oštećenog i o tome obavještava organizatora kriminalne organizacije K.V. posredstvom kriptovanog telefona.

Takođe, I.G. je, kako se sumnja, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije u januaru 2020. godine preuzeo od za sada nepoznatog lica motocikl „Piaggo” koji je 2018. godini otuđen u Španiji, a koji je kasnije korišćen prilikom ubistva Š.R. Navedeni motocikl je I.G. prevezao do Herceg Novog, gdje ga je u Zelenici predao K.V. i M.B.

Osumnjičeni M.Đ. je lišen slobode 18. februara zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. On je uz krivičnu prijavu priveden na dalju nadležnost Specijaolnom državnom tužilaštvu.

Službenici Uprave policije u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužiocem preduzimaju mjere da identifikuju ostala lica koja su učestvovala u planiranju, pripremi i izvršenju teškog ubistva Šžepana Roganovića, kaže se na kraju saopštenja.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code