JOŠ JEDAN ČIN SJUTRA – DO RASPUŠTANJA SKUPŠTINE U NOVOM

JOŠ JEDAN ČIN SJUTRA – DO RASPUŠTANJA SKUPŠTINE U NOVOM

125
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Odbornici hercegnovskog parlamenta sjutra imaju šansu da iz četvrtog pokušaja, od 24. aprila, izaberu predsjednika, odnosno predsjednicu opštine. Kandidat SNP-a Obrad Gojković odustao je od prvobitnog tvrdokornog stava-ja ili izbori, prepustio je „igru za prijestol” predsjednici Skupštine, Danijeli Đurović.

Politička neozbiljnost i rasulo u SNP-u se nastvalja. Očigledno Đurovićka treba da bude alibi za to da Gojkovićev dio SNP-a nije kriv za gubitak vlasti. U suprotnom ne bi davala paušalne ocjene da će imati podršku najmanje 18 odbornika. Jer, u vladajućoj koaliciji ih neće imati. U opoziciji – jedino da u Herceg Novom počnu da rađaju banane. Svi akteri pozicije i opozicije su se već izjasnili šta misle o novom pokušaju da Đurovićka bude kandidatkinja za predsjednicu opštine.
Svakako treba Đurovićki čestitati na ambiciji i istrajnosti, ili čak „žrtvi” da ne bude izglasana, samo da bi se dokazalo da je za raspad vlasti i SNP-a kriva „četvorka”. Upornost i „principijelnost” odlikovala je do juče i Obrada Gojkovića. Njegova posljednja izjava, nakon odluke da se povuče, drastično mijenja kredibilitet njegovog političkog djelovanja.
”Izjave za javnost su jedna stvar, a istina je druga stvar. Nikada rukovodstvo SNP-a nije stavljalo lične ambicije ispred ambicija grada. Ovo su danas racionalne odluke, koje su u interesu grada, jer grad mora funkcionisati i potrebne su promjene u načinu rada” – kazao je Gojković.
Sada i od Đurovićke stižu ista takva uvjeravanja, da je kako ističe vrlo jasno i nedvosmisleno, ”spremna, stručna i kompetentna da, ukoliko bude izabrana, bude predsjednik(ca) opštine Herceg Novi”.
Sjutrašnje zasjedanje možda neće ni imati kvorum, pa će maratonsko (ne)održavanje 17. sjednice biti nastavljeno. Vjerovatno se neće pojaviti četvoro odbornika Kluba SNP Herceg Novi, a možda i još po neko ko više ne pristaje da bude instrument neefikasne družine na vlasti.
Vrijeme je da iz ostatka kolacije konačno predlože Skupštinu sa skraćenjem mandata. Ali, sačakajmo do toga, još jedan čin sjutra.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code