Početna Kultura Još jedna nagrada za HSF: Velika zlatna medalja u Novom Sadu

Još jedna nagrada za HSF: Velika zlatna medalja u Novom Sadu

6

Hercegnovski strip festival (HSF) je nagrađen Velikom zlatnom medaljom za vrhunski kvalitet manifestacije na 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Nagrada koja je stigla od jedne od najznačajnijih turističkih manifestacija na prostoru Balkana, još jedna je potvrda izuzetnom kvalitetu i regionalnalnoj prepoznatljivosti HSF-a kao vrhunskog promotera stripa, Herceg Novog i Crne Gore, saopštili su organizatori.

„Činjenica da su institucije poput novosadskog Sajma turizma počele da prepoznaju naš festival kao manifestaciju koja doprinosi stvaranju kvalitetnog imidža Herceg Novog kao turističke destinacije i da jedan događaj posvećen subkulturi koju predstavlja deveta umjetnost nagrađuju za vrhunsku organizaciju, dovoljno govori da smo uspjeli u svojoj misji i da pokažemo koliko je nezavisna kultura važna za razvoj ne samo kulture kao takve, već i cjelokupnu ponodu i napredak jedne sredine. Ova nagrada, kao i prije nagrada Karavađo dobijena od italijanske ambasade će svakako biti dodatni podsticaj da nastavimo misiju započetu prije 13 godina“, poručili su organizatori Hercegnovskog strip festivala.

Oni na krilima nove nagrade i nedavnog izuzetno uspješnog i po ocijenama gostiju i posjetilaca još jednog vrhunski organizovanog izdanja festivala nastavljaju misiju umrežavanja sa regionalnim manifestacijama posvećenim devetoj umjetnosti.

U tom kontekstu HSF danas i sjutra ima dva zvanična nastupa na festivalima stripa u Banja Luci i Mostaru. Na drugom izdanju Međunarodnog salona stripa u Banja Luci, HSF će se predstaviti na promotivnoj tribini koju moderira poznati regionalni strip znalac Zoran Pejić. Istog dana predstavnici HSF-a će u okviru četvrtog izdanja bratskog festivala MoStrip, voditi tribinu o legendarnom strip junaku Dilanu Dogu (Dylan Dog) sa autorima tog stripa Markom Mastracom (Marco Mastrazzo) i Đankarlom Marzanom (Giancarlo Marzano). Takođe na mostarskoj smotri stripa, sjutra će predstavnici HSF-a učestvovati i na tribini na kojoj se predstavljaju sjajni autori italijanske devete umjetnosti Roberto Dizo (Roberto Diso), Alesandro Boći (Alessandro Bocci), Đuzepe Kandita (Giusepe Candita) i Đani Sedioli (Gianni Sedioli).

6 Komentari

 1. Čitam ove komentare i ne mogu se načuditi neznanju nekih ljudi kada komentarišu strip kao dio likovne umjetnosti. Likovna umjetnost počiva na crtežu, kao osnovi slikarstva. Na svim FLU polaže se kao poseban predmet. Ko zna da crta, zna i da slika. Slikar kasnije, tokom života traži svoju osobenost. Drugi prepoznaju vrijednost HSF, ali ovi komentatori koji ga kude ne vide dalje od nosa. Pretpostavljam da su to osobe koje po cijeli dan sjede na ona gvožđa i mlate praznu slamu.

 2. Tako su se smijali i Pikasu, El Greku, Van Gogu… Ali zapamtite, umjetnost ide dalje od poimanja trenutnih okvira vrijednosti. Zato je umjetnost uvijek ispred svog vremena, zato se slikari i umetnici najviše cijene kada odu sa ovoga svijeta. Svaka čast momci, ovo je stvarno zasluženo.

  3
  1
 3. Kolo Bokeljske mornarice ,pleti i opleti i strip -kultura H.N. Tužno i nevjerovatno ,posle Njegoša, Andrića, Kostića,Cara,Lubarde ,i mnogih drugih.Šta je to što stvara dominaciju subkulture nad kulturom?

  1
  8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code